Gimnastičari iz Subotice dobili novu opremu vrednu više od dva miliona dinara

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta i gradonačelnik Subotice Stevan Bakić obišli su danas gimnastičku salu u "Sokolskom domu" u Subotici, koja je opremljena novim spravama u vrednosti od 2,6 miliona dinara.

Izvor: Tanjug

Utorak, 24.01.2023.

15:37

Gimnastičari iz Subotice dobili novu opremu vrednu više od dva miliona dinara
Foto: subotica.rs

Subotički gimnastičari su dobili najnovije profesionalne sprave. Nabavljeni su konj sa hvataljkama, konj za preskok, vratilo, odskočna daska, dvovisinski razboj, navodi se u saopštenju Pokrajinske vlade.

Basta je rekao da su sportisti zaslužili najbolje uslove za trening, što im je nabavkom nove opreme i omogućeno. On je zahvalio Bakiću koji je na vreme ukazao na potrebe gimnastičkih klubova, pa su sredstva za opremu izdvojena krajem prošle godine.

Basta podseća da je Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu od 2018. godine uložio više od 50 miliona dinara u sportsku infrastrukturu i razvoj sporta u Subotici i da će podrška biti nastavljena.

Bakić je rekao da je Subotica sportski grad, koji ima dugu tradiciju u gimnastici i vrhunske rezultate u tom sportu i da u gimnastičkoj sali u Sokolskom domu treniraju pioniri, juniori i seniori, od kojih su većina prvaci Srbije. On dodaje i da oba kluba - Sokolsko gimnastičko društvo "Spartak" i "Partizan železničar" vredno rade, kao i da njihovi članovi postižu vrhunske rezultate.

"Subotica ima pionirskog prvaka u gimnastici Erika Martona, juniorskog prvaka Srbije Filipa Kulića i veliku nadu ovog sporta, talentovanu reprezentativku Ninu Šabić, prvakinju Srbije u seniorskoj konkurenciji", objašnjava Bakić.

Trener gimnastičara Zoran Ivanović istakao je da je pre više od pet decenija ova sala prvi put bila kompletno opremljena, a da su u godinama koje su usledile sprave parcijalno menjane.

Sredstva kojim je opremljena gimnastičarska sala obezbedio je Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: