Centar za socijalni rad rekonstruisan nakon više od tri decenije

Gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Aleksandra Čamagić obišla je danas rekonstruisani objekat Gradskog centra za socijalni rad u Mladenovcu.

Izvor: B92

Ponedeljak, 28.11.2022.

12:29

Centar za socijalni rad rekonstruisan nakon više od tri decenije
Foto: Beoinfo

Događaju su prisustvovali predsednik opštine Mladenovac Vladan Glišić i vršilac dužnosti direktora Centra za socijalni rad Silvia Alavanja, saopštava Beoinfo.

Aleksandra Čamagić je istakla da je posao Sekretarijata za socijalnu zaštitu i Grada Beograda da obezbede građanima Mladenovca, ali i drugih beogradskih opština, sve usluge socijalne zaštite definisane zakonom i lokalnim odlukama.
Foto: Beoinfo
"Objekat Centra za socijalni rad u Mladenovcu je rekonstruisan posle 35 godina. Sada je korisnicima i zaposlenima na raspolaganju moderno uređen i opremljen prostor, koji je, što je možda i najvažnije, pristupačan svima, a pre svega osobama sa invaliditetom, što ranije nije bio slučaj. U rekonstrukciju i opremanje objekta uloženo je oko 35 miliona dinara. Grad Beograd će nastaviti maksimalno da podržava napore zaposlenih kako bi Centar pružao što kvalitetniju uslugu", rekla je sekretarka za socijalnu zaštitu.

Ona je napomenula da su zaposleni ljudi u centrima za socijalni maksimalno posvećeni, kao i da obavljaju važan posao sa ljudima kojima je pomoć neophodna.
Foto: Beoinfo
"Nastavićemo da radimo na uređenju objekata gradskih centara za socijalni rad kako bismo došli u situaciju da svaki centar izgleda kao ovaj u Mladenovcu. Drago mi je što smo danas u Mladenovcu još jednom pokazali da za Grad Beograd nisu važnije centralne opštine, već su svi stanovnici grada Beograda jednaki. Zbog toga uslovi rada zaposlenih u svim centrima za socijalni rad moraju da budu isti, kao i kvalitet pružene usluge", dodala je Aleksandra Čamagić.

Predsednik opštine Mladenovac Vladan Glišić je istakao da je rekonstrukcija zgrade Centra za socijalni rad velika investicija za ovu opštinu.

"Radovi su trajali oko tri meseca i završeni su u roku. Uverili smo se da su radovi izvedeni veoma kvalitetno, što će sigurno obezbediti kvalitetniju uslugu za korisnike, ali i bolje uslove za rad zaposlenih. Opština Mladenovac ima odličnu saradnju sa Sekretarijatom za socijalni rad, kao i Gradom Beogradom. Nadam se da ćemo u 2023. godini nastaviti da sarađujemo i realizujemo projekte čiji će rezultat biti kvalitetnija socijalna zaštita na teritoriji Mladenovca i Beograda", rekao je Glišić.
Foto: Beoinfo
Vršilac dužnosti direktora Gradskog centra za socijalni rad Beograd Silvia Alavanja podsetila je na veliku podršku Grada daljem razvoju sistema socijalne zaštite u Beogradu.

"Zahvaljujem Sekretarijatu za socijalni rad na sredstvima koja su obezbeđena za rekonstrukciju mladenovačkog Centra za socijalni rad, ali i za rekonstrukciju drugih objekata socijalne zaštite koji su rekonstruisani od 2016. godine. Renovirani su centri za socijalni rad u Surčinu, Obrenovcu, na Vračaru, Čukarici, Rakovici, Grockoj i Zvezdari", rekla je Alavanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: