Počela treća faza radova na održavanju Mosta slobode

Danas, 28. novembra, počinje treća faza radova na održavanju Mosta slobode, čija je vrednost 35,9 miliona dinara, sa rokom završetka 299 dana.

Izvor: 021.rs

Ponedeljak, 28.11.2022.

10:21

Počela treća faza radova na održavanju Mosta slobode
Foto: 021.rs

Radovi će se najpre obavljati na pešačkoj stazi u smeru ka Sremskoj Kamenici, od spiralne rampe do tunela, pri čemu će biti zatvorena zaustavna traka na tom delu, prenosi 021.rs.

Planirani radovi u ovoj fazi su obnova silaznih spiralnih rampi sa kameničke strane mosta, obnova pešačkih staza od silaznih rampi do tunela i od dilatacija do tunela, sa obe strane kolovoza.

Radovi takođe obuhvataju uklanjanje šiblja, trave i niskog rastinja sa središnjeg dela mosta, između kolovoznih traka, pored tunela i kod silazne rampe sa kameničke strane.

Takođe, planirano je vraćanje zaštitne cevi nosećih kablova mosta u projektovani položaj. Što se tiče radova na novosadskoj strani mosta, radiće se antikorozivna zaštita unutrašnjeg dela glavnog sandučnog nosača, kao i uklanjanje postojećih i ugradnja novih dilatacionih spojnica, saopšteno je iz gradske uprave.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: