UKC Kragujevac negira: Porodilja nije slomila kuk udarcem neispravnih vrata

Univerzitetski klinički centar Kragujevac saopštio je danas da povređivanje porodilje N.T. prilikom njenog otpuštanja iz bolnice nije izazvano neispravnim vratima na tom objektu, kako su prošle sedmice preneli mediji.

Izvor: B92

Ponedeljak, 24.10.2022.

17:30

UKC Kragujevac negira: Porodilja nije slomila kuk udarcem neispravnih vrata
Foto: hxdbzxy/Shutterstock

U saopštenju UKC Kragujevac navodi se da je od prijave povređivanja porodilje 15. oktobra u toj zdravstvenoj ustanovi pokrenut i završen detaljan interni postupak ispitivanja činjenica, i da je prema nadzoru firme "Feniks Sens" iz Кragujevca, utvrđeno da su klizna vrata sa senzorom, na izlazu iz objekta UКC Кragujevac u aktivnom funkcionalnom režimu, bezbedna za ljudsku upotrebu i odgovaraju standardima prozivođača.

Mediji su ranije preneli da su porodilju N.T. na izlazu iz zgrade udarila i oborila neispravna bolnička vrata, i to tako da je polomila kuk.

"Navedenim činjenicama iz spoljnog nadzora, potvrđeno je da povređivanje pacijentkinje N.T. pri izlasku iz objekta UКC Кragujevac, nije izazvano neispravnim vratima", saopšteno je iz UKC.

Dodaje se da je pacijentkinja N.T, posle porođaja, postporođajnog lečenja i nege, otpuštena kući iz porodilišta Ginekološko-akušerske klinike UКC Кragujevac sa urednim lekarskim nalazom porodilje i bebe.

"Zbog ortopedske povrede, nastale na izlasku iz objekta UKC Кragujevac, pacijentkinja N.T. je primljena na Kliniku za ortopediju i traumatologiju i istog dana operisana, gde je nastavljeno lečenje i uspešan postoperativni oporavak", navodi se u saopštenju.

Prema pisanju lokalnih medija, u jednom delu UKC nema kamera, zbog pravnih regulativa, pa je nemoguće sa preciznošću utvrditi šta se tog dana desilo, te kako je porodilja završila na ortopediji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: