"Doneta istorijska odluka za Beograd" VIDEO

Beograđani će vrlo brzo osetiti benefite tri ključne odluke koje su donete na poslednjoj sednici gradskog parlamenta, a to su uređenje Savskog priobalja, osnivanje nove službe javnog reda kao i novčana pomoć roditeljima putem vaučera, izjavio je gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić.

Izvor: B92

Nedelja, 02.10.2022.

11:42

Foto: Printskrin, TV Prva

On j gostujući na TV Prva precizirao da je za prvih sto dana ova gradska uprava uspela da uradi mnogo u odnosu na okolnosti i situaciju koja je u svetu više nego teška.

"Verujem da smo uspeli, a to će vreme da pokaže, da pripremimo sva komunalna preduzeća za izazove koje nosi ova jesen i zima. Uspeli smo da rebalansom budžeta nadoknadimo neke rupe koje su se pojavile kao i da sa nekih pozicija gde su po našoj proceni bili neotrebni troškovi akumuliramo određena sredstva i rebalansom opredelimo za neke važne stvari za građane", istakao je Šapić.

Kako je naglasio, doneta je jedna istorijska odluka čijom primenom će Beograd postati jedan od najsigurnijih, najbezbednijih i najuslužnijih gradova u Evropi za svoje građane, prenosi Beoinfo.

"Ujedinjenjem komunalne milicije, inspekcijskih službi i novog komunikacionog centra pravimo novu službu javnog reda, koja će od Beograda učiniti da postane jedan od najbezbednijih i najzaslužnijih gradova u Evropi. Dobićemo na desetine stanica i punktova te službe, njihovi službenici će se zvati 'Beli' i biće po ceo dan na beogradskim ulicama, da učine život Beograđana bezbednijim i lakšim u svakom njegovom segmentu. Umrežavamo njihovu komunikaciju njih na terenu i svih naših službi i na taj snažnije povezujemo Gradsku upravu sa našim građanima", pojasnio je Šapić i dodao da osnivanjem novih preduzeća niko od radnika neće izgubiti posao, već će Beograđani osetiti poboljšanje kvaliteta usluge koju grad njima pruža

On jer naglasio da su protiv ovakvih odluka samo oni kojima smeta što je Grad odlučio da se uvede red i da se tačno zna, ko šta radi, koliko i kako radi gde se troši novac svih Beograđana.

"Zato njih treba pitati zašto vam smeta što smo odlučili da vodimo računa na koji način se troši novac svih Beograđana. Zašto ste protiv toga da vozači autobusa budu srce sistema i da ne smemo da dozvolimo da ih nema dovoljno. Kao gradonačelnik Beograda sam dužan da štitim interese svih građana pa i tih radnika u preduzećima i mislim da su radnici komunalnih službi možda prvi put dobili gradonačelnika koji nema problem da sa njima direktno razgovara", rekao je Šapić.

Po njegovom mišljenju sada se u Gradskoj upravi oseća novi entuzijazam i, kako je rekao, razlog za njegov dolazak na čelo Grada je upravo da se unapredi ono što nije bilo dobro, a nastavi svakako sa onim što se pokazalo kao dobro i što je davalo rezultate.

"Mene neće niko da disciplinuje jer moja obaveza je da uradim neke stvari za dobrobit Beograđana, a da li dobro radim svoj posao presudiće naš narod i naši sugrađani. Došli smo da pokažemo Beograđanima da smo mi spremni da se promenimo, da poboljšamo javni prevoz, da poboljšamo sve gradske službe i da učinimo Beograd boljim, bezbednijim i lepšim mestom za život. Zahvaljujući novcu koji budemo uštedeli i dobili od toga što će građani biti zadovoljniji prevozom, pa će početi u većoj meri da ga plaćaju, dobićemo druge dobre stvari za njih, kao što su ovi vaučeri, možda sutra besplatni udžbenici, besplatni vrtići ili podizanje plata vaspitačicama...umesto što sada četvrtina budžeta ide na subvencije GSP-u. Svako kome to ne odgovara ima prava da se buni, a ja mislim da radimo ispravne stvari u interesu svih građana, jer ja sam gradonačelnik svih Beograđana, a ne malih interesnih grupa", zaključio je Šapić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: