Biće izmena u saobraćaju: Počela gradnja pasarele kod Ade

Najzad je počela izgradnja pešačke pasarele kod "Tempa" na Obrenovačkom putu.

Izvor: Novosti

Petak, 23.09.2022.

18:49

Biće izmena u saobraćaju: Počela gradnja pasarele kod Ade
Ilustracija: Shutterstock/Jan Krcmar

Deset godina nakon što je najavljena, pasarela će povezati Čukaričku padinu i Adu Ciganliju.

Biće dugačka 40, široka četiri i visoka pet metara.

Novosti pišu da su započeli radovi na strani Ade Ciganlije, zbog čega je jedna traka zatvorena za saobraćaj. Ovako će biti sve do 10. oktobra, kada će se selektivno zatvarati određeni broj saobraćajnih traka.

Pasarela je neophodna jer veliki broj građana u svako doba dana, pa čak i usred saobraćajnog špica, prelazi ovu izuzetno prometnu ulicu, iako na razdelnom ostrvu postoji zaštitna ograda, a na svega 150 metara od megamarketa je pešački prelaz.

Stanari ovog dela prestonice još 2012. godine potpisali su peticiju da se podigne pešačka pasarela, podsećaju Novosti. Tender za njenu izgradnju sa izradom tehničke dokumentacije bio je raspisan u septembru 2019. Tada je urađena procena po kojoj će izgradnja ovog nadvožnjaka Grad koštati oko 33 miliona dinara.

Na trotoarima sa obe strane prelaza nalaziće se stepenice, a postoji mogućnost i za ugradnju liftova kako bi pasarela bila pristupačnija osobama s invaliditetom. Planom detaljne regulacije Ade Ciganlije predviđena je izgradnja ove premosnice, a ostavljena je mogućnost za još jednu preko Savske magistrale, čiji položaj nije definisan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

18 h

Podeli: