Prskanje protiv komaraca u sredu i četvrtak u Nišu

Prskanje protiv komaraca u naseljima u užem centru Niša, u gradskim parkovima, prigradskim naseljima i selima, kao i na šetalištu kraj Nišave obaviće se u sredu i četvrtak, 14. i 15. septembra.

Izvor: B92

Utorak, 13.09.2022.

21:43

Prskanje protiv komaraca u sredu i četvrtak u Nišu
Ilustracija: Shutterstock/mycteria

Iz preduzeća Ekos navode da će u četvrtak od 17 do 19 sati vršiti i tretmane suzbijanja adultivnih formi komaraca iz vazduha, a kojim će biti obuhvaćena šira okolina grada, prenose Južne vesti.

U planu je da se u sredu obave večernji tretmani od 18:30, dok će u četvrtak šest radnih ekipa zaprašivati komarce sa zemlje od 4:30 do 6:30 i od 18.30 do 21 sat.

Biće obuhvaćena naselja u užem centru Niša, šetalište uz reku Nišava, gradskim parkovima (Tvrđava, Čair, Sv Sava, Bubanj..), širem gradskom jezgru kao i u prigradskim naseljima i selima. Plan je da se ovim akcijama obuhvati 1.780 hektara - navode iz Ekos-a.

U četvrtak će biti obavljeni tretmani iz vazduha od 17 do 19 sati.

Dva aviona PLZ M-18 izvršiće 2/2 tretmana suzbijanja adultivnih formi komaraca iz vazduha, kojim će biti obuhvaćeno šira okolina grada Niš. Plan je da se ovim tretmanom obuhvati 4.000 hektara - piše u saopštenju.

Dodaju da će, u slučaju ekstremno nepovoljnih vremenskih prilika, tretmani biti odloženi za prvi naredni dan kada vremenski uslovi budu pogodniji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: