"Niš će biti potpuno drugačiji grad" FOTO

Aerodrom Konstantin Veliki u Nišu zabeležio je u julu ove godine, u odnosu na isti mesec prošle godine, rast broja prevezenih putnika od 70 odsto, istakao je danas ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović nakon obilaska radova na dogradnji terminalne zgrade i tornja na ovom aerodromu.

Izvor: B92.net

Četvrtak, 18.08.2022.

15:20

Foto: Ðorðe Krstiæ

"Investiramo 12 miliona evra u prvu fazu razvoja aerodroma, a posle toga ćemo investirati još oko 10 miliona evra. Da li bi lokalna samouprava mogla da sprovede ovakve investicije? Zbog toga Vlada Srbije nastavlja sa investicijama i ni jedna nije pauzirana. Kada završimo ovu investiciju za dve godine, imaćamo više kompanija koje će da lete sa ovog aerodroma, više turista, više investicija, više radnih mesta. Niš će biti potpuno drugačiji grad. Grad koji će imati jedan moderan aerodrom srednje veličine“, naveo je ministar Momirović.

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski istakla je da su građani ovog grada veoma ponosni što ih Vlada podržava investicijama.

"Važno je i to što je sedište jednog javnog preduzeća, republičkog javnog preduzeća upravo u Nišu i to je model i možda za neka druga preduzeća da se presele u Niš, Kragujevac, Novi Sad, dakle da budu van glavnog grada“, kazala je Sotirovski.
Foto: Ðorðe Krstiæ
Ranije tokom dana ministar Momirović je obišao radove na izgradnji petlje Merošina na deonici Niš – Pločnik, u sklopu budućeg auto-puta od Niša do Merdara, i tom prilikom naglasio da se u ovom trenutku gradi 10 auto-puteva i brzih saobraćajnica.

"Bez obizra na okolnosti u Evropi koje su ratne, nismo se povukli ni sa jednog gradilišta. Na prvom sektoru od Merošine do Beloljina radimo uz veliku podršku naših evropskih partnera. Pre svega Evropske Investicione Banke i Evropske Banke za obnovu i razvoj, koje su obezbedile bespovratna sredstva kojim finansiraju ove radove. To je važno u ovim okolnostima kada se naš predsednik u Briselu bori za mir i za stabilnu perspektivu Srbije i celog Balkana. Važne su nam investicije, važno nam je da podižemo plate, penzije, da razvijamo ekonomiju i da gradimo Otvoreni Balkan“, zaključio je Momirović.

Radove na izgradnji petlje Merošina u sklopu budućeg auto-puta od Niša do Merdara zajedno sa ministrom Momirovićem obišli su i gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski i direktor Koridora Srbije Aleksandar Antić, koji su se tom prilikom složili da radovi idu u skladu sa očekivanjima i da je fizička realizacija na ovom projektu do sada veća od 40 odsto.

Deonica auto-puta od Merošine (Niša) do Beloljina (Pločnika) dužine je 32,6 kilometara i izuzetno je kompleksna jer obuhvata 6 tunela, 12 mostova i veliki broj nadvožnjaka, podvožnjaka i vijaduktova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: