Najavljeni radovi na klinikama u Novom Sadu, objektu Kamenica 1 i Opštoj bolnici u Subotici

Povodom završetka zanatsko-građevinskih i konzervatorsko-restauratorskih radova na objektu Klinike za abdominalnu, endokrinu i transplantacionu hirurgiju, izgrađenom 1909. godine, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obišao je Univerzitetski klinički centar Vojvodine, istakavši da je za realizaciju ovog projekta iz pokrajinskog budžeta izdvojeno 85,2 miliona dinara.

Izvor: eKapija

Subota, 13.08.2022.

12:20

Najavljeni radovi na klinikama u Novom Sadu, objektu Kamenica 1 i Opštoj bolnici u Subotici
Ilustracija: Shutterstock/tommaso79

Radovi na obnovi Klinike za abdominalnu, endokrinu i transplantacionu hirurgiju obuhvatili su sanaciju više od 2.000 m2 fasade, uz primenu specijalnih materijala kako bi se zadržao stari izgled objekta, kompletnu zamenu stolarije, vodovodnih instalacija i krečenje, navedeno je na sajtu Pokrajinske vlade, piše portal eKapija.

Mirović je podsetio na to da su u proteklih šest godina obnovljene gotovo sve klinike UKCV, izrazivši očekivanje da će naredne godine početi i rekonstrukcija Klinike za urologiju i Očne klinike, te izgradnja Klinike za stomatologiju, što će, kako je naveo, zapravo biti prva faza izgradnje nove Dečje bolnice u Novom Sadu.

"Ukoliko Skupština AP Vojvodine potvrdi predlog Pokrajinske vlade, do kraja godine imaćemo i ugovor o početku rekonstrukcije objekta Kamenice 1, a nakon konstituisanja Vlade Srbije očekujemo da počne i sveobuhvatna obnova Opšte bolnice u Subotici", izjavio je predsednik Pokrajinske vlade podsetivši na to da je u toku rekonstrukcija bolnice u Kikindi.

Prema Mirovićevim rečima, sve to znači da će Pokrajinska vlada i Vlada Srbije i u narednoj godini nastaviti da ulažu u unapređenje zdravstvenog sistema, te da će to i dalje biti jedan od centralnih prioriteta.

"Naša ideja je da, kontinuirano ulažući u zdravstvo, dostignemo standard razvijenijih zemalja, a to će biti jedino moguće ako najškolovaniji zdravstveni radnici nastave da primenjuju procedure i stvaraju nove kadrove, kao i da održimo pun kontinuitet ulaganja u sve segmente ove oblasti", naveo je Mirović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: