Uklanjanje divljih deponija u Kruševcu: Ciljevi su očuvanje životne sredine i prirodnih lepota FOTO

Grad Kruševac i Ministarstvo zaštite životne sredine, potpisali su Ugovor o uklanjanju divljih deponija.

Izvor: B92

Ponedeljak, 04.07.2022.

14:00

Uklanjanje divljih deponija u Kruševcu: Ciljevi su očuvanje životne sredine i prirodnih lepota FOTO
Foto: Grad Kruševac

Ukupan iznos sredstava je 2.918.473,80 dinara, od čega je učešće Grada blizu milion dinara, ostalo sufinansira Ministarstvo zaštite životne sredine, saopštila je Gradska uprava.

"Na deset lokacija u gradu uklanjaće se deponije i to: Kaonik, Kukljin, Globoder, Globoder 2, Mačkovac, Panjevac, put Parunovac – Veliko Golovode, Rasadnik, Mudrakovac, Bukovica. Ukupna količina smeća koja će biti uklonjena je oko 1.300 metara kubnih.

Smanjenje broja registrovanih deponija, kao i divljih, je na teritoriji Grada Kruševca jedan od prioriteta u Lokalnom programu zaštite životne sredine Grada za period 2015-2024 godine.

"Uklanjanjem divljih deponija postiže se očuvanje životne sredine i prirodnih lepota, odgovorno upravljanje otpadom, zaštita podzemnih voda i pejzažnih karakteristika", kaže Jasmina Palurović, gradonačelnica Kruševca

Očekivani rezultati projekta podrazumevaju saniranje deponija, kao i podizanje ekološke svesti građana o značaju očuvanja životne sredine i zdravlja ljudi, zaključak je ovog ekološkog projekta.
Foto: Grad Kruševac

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: