Komunalni policajci uskoro na električnim biciklima u Novom Sadu

Na ulicama grada, komunalna policija bi uskoro trebalo da obavlja svoje dužnosti uz pomoć novih prevoznih sredstava.

Izvor: B92

Sreda, 22.06.2022.

16:14

Komunalni policajci uskoro na električnim biciklima u Novom Sadu
Ilustracija: Shutterstock/moreimages

Javnom nabavkom raspisanom ovog meseca, sektor komunalne policije dobiće modernizovana prevozna sredstva - elektične bicikle sa kamerama, prenosi NS Uživo.

Iz Gradske kuće potvrđeno je da je Gradska uprava za inspekcijske poslove Grada Novog Sada podnosilac zahteva za pokretanje javne nabavke koja se tiče nabavke 10 električnih bicikala s kamerama za evidentiranje prekršaja, kao i za pet novih motornih vozila sa istom funkcijom.

Električne bicikle sa kamerama će koristiti sektor komunalne policije u cilju što efikasnijeg uočavanja prekršaja iz oblasti rada pomenutog sektora.

Benefiti korišćenja ovih prevoznih sredstava su veliki, a Grad Novi Sad bi ovim potezom napravio veliki iskorak u suzbijanju pomenutih prekršaja. Ovim će na nedvosmislen način biti evidentiran i dokumentovan prekršaj u zoni kretanja, a sve to će doprineti boljem komunalnom redu u gradu.

Još uvek nije poznat tačan datum kada će se nova prevozna sredstva naći na ulicama grada, ali iz Gradske kuće napominju da odluka zavisi od Gradske uprave za inspekcijske poslove Grada Novog Sada.

Ovaj Javni poziv objavljen je 18. juna 2022. godine, a rok za podnošenje ponuda je 13. jul 2022. godine u 10.00 časova (ukoliko u toku postupka ne bude potrebe za izmenama konkursne dokumentacije i produžetak roka za podnošenje ponuda).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: