Kanjon reke Vučjanke do kraja godine postaje zaštićeno područje

"Razgovarao sam sa direktorom Zavoda za zaštitu prirode iz Niša, koji mi je rekao da oni već dve godine rade na tome i da će kanjon reke Vučjanke do kraja godine biti zaštićen", najavio je direktor Turističke organizacije grada Leskovca Nebojša Kocić.

Izvor: Jugmedia

Četvrtak, 16.06.2022.

15:00

Kanjon reke Vučjanke do kraja godine postaje zaštićeno područje
Foto: Shutterstock/Jovana Nesic

Kako je objasnio, postoje tri kategorije zaštite, a ono što je bitno je da kada su prve dve kategorije u pitanju, to se odnosi na to da sve što bi radili u kanjonu reke Vučjanke morali bi da se obraćaju Ministarstvu za ekologiju.

"Ukoliko je treća kategorija zaštite, što bi možda nama najviše odgovaralo kao gradu je da se srede staze za šetanje, biciklističke staze, table i tako dalje, a tu već grad odlučuje šta će i kako će, kojom dinamikom da se radi", dodao je Kocić.

Po njegovim rečima, oni će zatim razgovarati sa gradonačelnikom Leskovca Goranom Cvetanovićem, pa ukoliko postoji mogućnost, a Kocić misli da tu neće biti problema, jer onda ne bi bila potrebna neka velika novčana sredstva.

"Lično mislim da će biti ta treća kategorija i da će grad učestvovati, nisu neka velika sredstva potrebna. I ribolovci su jako zainteresovani, tamo ništa nije slučajno napravljeno, druga po mekoći je reka Vučjanka", istakao je.

Pored ribolovaca, pridružiće im se i planinarsko društvo, a uključiće se takođe i ljudi iz Vučja da se saniraju vodenice.

"Svi smo se umrežili da to uradimo", naglasio je direktor TOL-a, piše Jugmedia.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: