Da li ćemo meandre Zapadne Morave gledati sa Kablara iz staklenog vidikovca?

Na vrhu Kablara planirana je gradnja staklenog vidikovca po uzoru na slične svetske turističke atrakcije.

Izvor: energetskiportal.rs

Četvrtak, 19.05.2022.

13:50

Da li ćemo meandre Zapadne Morave gledati sa Kablara iz staklenog vidikovca?
Foto: Shutterstock/DMZ001

Tome se protive pojedina ekološka udruženja i građani, a pokrenuta je i peticija protiv izgradnje. Još nije poznat idejni projekat niti kada bi radovi mogli da počnu.

Predeo kroz koji meandrira Zapadna Morava jedan je od najslikanijih u Srbiji – i to sa 885 metara visokog Kablara koji nedeljno poseti više od tri hiljade ljudi. Baš tu je planiran stakleni vidikovac.

Ugovor o gradnji vidikovca vrednog 80.000.000 dinara potpisali su Grad Čačak i Ministarstvo turizma sredinom marta. Ekološka udruženja odmah su pokrenula peticiju protiv projekta.

,"Čovek ne može da parkira ovom prostoru ovde. Šta god bude uradio biće nakazno, dovedite koga god hoćete arhitektu. Svu energiju i novac, sredstva okrenuti razvoju one infrastrukture koja će zaista poboljšati turističku ponudu ovoga kraja", kaže Velimir Mitrović iz neformalnog udruženja građana ,"Sačuvajmo Kablar", piše energetskiportal .

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: