Leskovačko pozorište tri godine zaredom briljira na festivalu "Joakim Vujić"

I na ovogodišnjem pozorišnom festivalu "Joakim Vujić", kao prošle godine, Narodno pozorište Leskovac osvojilo je tri nagrade, dve sa samostalnim predstavama, jednu iz predstave koja je rađena zajedno sa pozorištem u Nišu.

Izvor: Jugmedia

Ponedeljak, 16.05.2022.

10:15

Leskovačko pozorište tri godine zaredom briljira na festivalu
Foto: Shutterstock/jjspring

Inače, 2020.godine, ovo pozorište na "Joakimu" osvojilo je skoro sve moguće nagrade, a nastpulao je sa svojim dvema predstavama.

Na ovogodišnjem 58. Festivalu profesionalnih pozorišta Srbije "Joakim Vujić" održanom u Kragujevcu, dve specijalne nagrade pripale su Jeleni Alempijević za scenski pokret u predstavi "Stvaranje čoveka", Aleksandru Spasiću za originalnu muziku u istoj predstavi, a nagradu za najbolji kostim osvojila je Marina Vukasović Medenica za predstavu "Oslobođenje Skoplja", koprodukcija NP Niš i NP Leskovac.

U međuvremenu je leskovačko pozorište osvajalo nagrade i na "Malom Joakimu", dobijalo aplauze na mnogim gostovanjima, računajći i srpsku prestonicu, prenosi Jugmedia.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

13 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

20 h

Podeli: