Raspisan tender za gradnju nacionalnog kompleksa "Ukras sveta": Posao vredan 32,5 miliona evra

Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Srbije raspisala je tender za projektovanje i izgradnju Centra za rani razvoj dece i inkluziju u Beogradu.

Izvor: eKapija

Petak, 06.05.2022.

12:39

Raspisan tender za gradnju nacionalnog kompleksa
Ilustracija: Depositphotos/pressmaster

Predmet nabavke su projekat za izvođenje i projekat izvedenog objekta, kao i izvođenje radova na kompleksu koji će, kako je ranije najavljeno, nositi naziv Ukras sveta.

Procenjena vrednost posla je približno 3,8 milijardi dinara (32,5 miliona evra). Tender ističe 10. juna,prenosi Ekapija.

Prema urbanističkom projektu, Nacionalni kompleks "Ukras sveta" čiju je gradnju prošle godine najavila prva dama Srbije Tamara Vučić gradiće se na Bežanijskoj kosi, na 21.000 kvadratnih metara.

Kompleks čiji je kamen temeljac postavljen krajem januara namenjen je deci kod koje je otkriveno zaostajanje u razvoju, a osim dijagnostičkih i terapeutskih celina obuhvatiće i brojne druge sadržaje kao što su bungalovi za roditelje, 3D štampači za izradu pomagala, bazen, manjež i mini ZOO. Posao će u ovom centru čiji je završetak najavljen na leto sledeće godine pronaći 160 ljudi.

Urbanistički projekat kompleksa uradila je firma Dizajn arhitektura iz Beograda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: