Raspisan tender za novu saobraćajnicu u Beogradu - gde će se prostirati?

Raspisan je tender za izgradnju saobraćajnice od naselja Stepa Stepanović do naselja Braće Jerković na unutrašnjoj obilaznici Beograda na potezu od Borska ulice do petlje Lasta, rekao je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Izvor: B92.net

Petak, 25.02.2022.

08:30

Raspisan tender za novu saobraćajnicu u Beogradu - gde će se prostirati?
Ilustracija: bogdanhoda/Shutterstock

"Procenjena vrednost radova je 1,6 milijardi dinara, a rok za završetak posla biće 18 meseci", rekao je Vesić gostujući u jutarnjem programu TV Studio B, preneo je Beoinfo.

Ukupna dužina saobraćajnice je 1.067 metara, sa svim pripadajućim raskrsnicama. Trasa koja se gradi počinje neposredno posle raskrsnice sa Ulicom vojvode Stepe, pruža se pored naselja Stepa Stepanović, ukršta se sa Bulevarom Peka Dapčevića i završava neposredno posle raskrsnice sa Ulicom braće Jerković.

"Saobraćajnica koju gradimo obuhvata i vijadukt dužine 253 metra koji se nalazi na potezu od Bulevara Peka Dapčevića do Ulice braće Jerković. Širina saobraćajnice je 24 metra, sa po dve saobraćajne trake po smeru, obostranim trotoarima i mostovskom konstrukcijom", rekao je Vesić.

Prema njegovim rečima, radovi će se izvoditi u dve faze kako bi se saobraćaj odvijao nesmetano i bezbedno. Prvu fazu čini deonica od Vojvode Stepe do iza raskrsnice sa Bulevarom Peka Dapčevića, dok drugu fazu čini nastavak deonice do kraja Sektora 3 kod naselja Braće Jerković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: