Održana sednica: Šta je sve usvojeno?

Danas je održana 36. sednica čačanskog Gradskog veća na kom se razmatralo o 21 tački dnevnog reda.

Izvor: glaszapadnesrbije.rs

Ponedeljak, 07.02.2022.

19:53

Održana sednica: Šta je sve usvojeno?
Ilustracija: sirtravelalot/Shutterstock

Prva tačka dnevnog reda bila je Program energetske efikasnosti od 2022. do 2024. godine, prenosi Glas Zapadne Srbije.

"Po prvi put ovaj elaborat se našao pred članovima Gradskog veća grada Čačka. 650 miliona dinara mogućnosti, da grad Čačak ali i drugi izvori finansiranja, pre svega mislim na Kancelariju za upravljanje javnim ulaganjima, ministarstva i druge donatore, učestvuju u ovom programu naredne tri godine. Već prvi program koji je raspisan, očekujem da u feberuaru mesecu grad Čačak dobije određena sredstva od Ministarstva rudarstva i energetike", rekao je gradonačelnik Čačka, Milun Todorović.

Druga tačka dnevnog reda bio je Ekološki budžetski fond za grad Čačak za 2023. godinu.

"Druga tačka dnevnog reda takođe važna tačka za sve nas. 78 miliona dinara namene za ovu oblast, od čega oko 15 miliona takođe za energetsku efikasnost. Pet miliona dinara za sadnju novih zelenih površina. Prošle godine smo zasadili oko 3500 stabala na teritoriji grada Čačka",naveo je gradonačelnik.

Na dnevnom redu našle su se i dve tačke koje se tiču raspisivanja konkursa za imenovanje direktora dva javna komunalna preduzeća, JKP "Parking servisa" i JKP "Vodovod" Čačak.

"Mi smo danas doneli odluku da se raspisuje javni konkurs pošto direktorima mandati ističu krajem marta meseca. Dakle, svi zainteresovani će moći da konkurišu. Naravno da će Komisija vrednovati pre svega stručnost i znanje kandidata i doneti odluku. Što se mene lično tiče, ja sam zadovoljan radom i direktora Blagojevića i direktora Pantovića ali to nije na meni zaista. Na Komisiji jeste da proceni kandidate i da im poveri mandat", istakao je Tororović.

Na sednici se još raspravljalo o podnošenju izveštaja i dodeli sredstava sportskim organizacijama grada Čačka, a utvrđena je i Dopuna osnivačkih akata za ustanove kulture po kojoj se uslov za konkurisanje na poziciju direktora sa tri godine obavljanja dužnosti ili rada u kulturnim ustanovama, sada povećava na pet.

Takođe, poslednjom tačkom dnevnog reda, Stalna budžetska rezerva, određena je pomoć od 400 hiljada dinara porodici Grujović iz Atenice koja je pretrpela materijalnu štetu usled požara koji se dogodio prošle godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: