Bolovanje sada moguće otvoriti i sa pozitivnim testom iz privatne laboratorije

Dom zdravlja "Novi Sad" omogućio je da građani otvore bolovanje i uz pozitivan test koji je urađen van kovid centra, s obzirom na to da su gužve u kovid centru ogromne, a broj zaraženih svakog dana sve veći.

Izvor: NS Uživo

Utorak, 25.01.2022.

09:26

Bolovanje sada moguće otvoriti i sa pozitivnim testom iz privatne laboratorije
Ilustracija: Depositphotos, Alex011973

Građani koji već imaju pozitivan antigenski ili PCR test iz Instituta za javno zdravlje Vojvodine ili neke druge državne ili privatne referentne laboratorije i nemaju nikakve ozbiljnije simptome, a potrebno im je otvaranje bolovanja i izolacije, mogu to rešiti ostavljanjem dokumenata u kovid ambulanti, piše NS Uživo.

Potrebno je da na pultu ostave odštampan pozitivan test i na posebnom papiru ili njegovoj poleđini napišu svoje podatke, kontakt telefon i datum od kog im treba bolovanje (najviše tri dana unazad).

Potvrdu o privremenoj sprečenosti za rad moći će da preuzmu sutradan u ambulanti.

Po završetku izolacije, koja traje sedam dana, građani ne moraju da dolaze do ambulante, nego mogu da pozovu telefonom na brojeve 021 4879 271 ili 021 4879 282. Mogu i da se jave putem imejla – prekidizolacije@dzns.rs. U mejlu je potrebno navesti ime i prezime, datum dijagnostikovanja bolesti i opis zdravstvenog stanja u poslednja tri dana, pre završetka izolacije. Po zaključenju izolacije građanima će to biti javljeno telefonom ili mejlom, pa zatim mogu da idu ili da kontaktiraju izabranog lekara kako bi im se zaključilo bolovanje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: