Korak bliže izgradnji Severne obilaznice - država traži strateškog partnera

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture objavilo je javni poziv za izbor strateškog partnera na izgradnji Severne obilaznice oko Kragujeva.

Izvor: eKapija

Četvrtak, 20.01.2022.

17:56

Korak bliže izgradnji Severne obilaznice - država traži strateškog partnera
Ilustracija: TTstudio/Shutterstock

Za strateško partnerstvo u projektu čiji je investitor JP Putevi Srbije može da konkuriše domaće ili strano pravno lice, kao i konzorcijumi koji zadovoljavaju uslove iz Uredbe o izboru strateškog partnera, piše eKapija.

U pozivu se ističe da je obaveza budućeg strateškog partnera da izradi projekto-tehničku dokumentaciju koja obuhvata projekat za građevinsku dozvolu, projekat za izvođenje i projekat izvedenog objekta uz izvođenje radova na izgradnji Severne obilaznice.

Prijava za izbor strateškog partnera traje do 11. februara, a otvaranje pristiglih prijava obaviće se sledećeg dana, u 12 časova, u prostorijama Ministarstva.

Izgradnja Severne obilaznice radiće se u dužini od oko 22 km, a prostorni plan projekata obuhvata delove katastarskih opština Cvetojevac, Jovanovac, Kragujevac 4 i Novi Milanovac, ukupne površine 65 ha 25 ar 15 m2.

Računska brzina za dimenzionisanje elemenata trase je 100 km/h. Poprečni profil saobraćajnice sadrži četiri saobraćajne trake širine po 3,5 m, ivične trake širine 0,5 m, bankine širine 1,5 m i ulivno/izlivne trake širine 3,5 m.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: