Novi Sad dobija spomenik Nikoli Tesli?

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je da bi se na novoj kružnoj raskrsnici na Limanu, na spajanju Fruškogorske ulice sa Bulevarom cara Lazara, za koju kaže da će biti najlepša, mogao naći spomenik naučniku Nikoli Tesli.

Izvor: B92

Ponedeljak, 17.01.2022.

21:40

Novi Sad dobija spomenik Nikoli Tesli?
Foto: vkilikov/Shutterstock

On je gostujući na Radio-televiziji Vojvodine istakao da će se to dogoditi ako urbanisti to budu dozvolili, prenosi portal "Novi Sad".

Kako je istakao, približavamo se 90. godišnjici kako je Nikola Tesla izabran za počasnog građanina Novog Sada, a u blizini buduće kružne raskrsnice je sve ono što je povezano sa Nikolom Teslom - Naučno-tehnoški park, Fakultet tehničkih nauka i ceo univerzitetski kampus.

"Mislim da moramo mnogo više raditi na spomeničkoj kulturi, ulepšavati grad, ali o tome strateški promišljati", kazao je Vučević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: