Izdvaja se 1,8 milijardi dinara, a evo u šta će biti uloženo najviše

Za program investicija Uprave za imovinu i imovinsko-pravne poslove Novog Sada ove godine će biti izdvojeno gotovo 1,8 milijardi dinara iz gradske kase.

Izvor: dnevnik.rs

Četvrtak, 13.01.2022.

20:12

Izdvaja se 1,8 milijardi dinara, a evo u šta će biti uloženo najviše
Foto: Djalek/Shutterstock

Gotovo 1,3 milijarde dinara biće obezbeđeno iz opštih prihoda i primanja budžeta, dok je od transfera s drugih nivoa vlasti predviđeno 430 miliona. Neraspoređen višak prihoda iz ranijih godina iznosi 19 miliona, a 35,5 miliona je od neutrošenih donacija, pomoći i transfera od ranijih godina, piše Dnevnik.

Najviše novca, oko 797,8 miliona dinara, namenjeno je za projekat Evropske prestonice kulture, što podrazumeva rekonstrukciju i sanaciju objekata u Kineskoj četvrti.

Devetocifreni iznosi predviđeni su i za rekonstrukciju tribina i podtribinskog prostora, trafo stanice i drugih stvari na stadionu u Rumenačkoj 152 (195 miliona), kao i za izgradnju vrtića u Veterniku (212,5 miliona) i Sajlovu (196,5), dok će za objekat Predškolske ustanove u Ulici Miše Dimitrijevića 74 biti izdvojeno oko 68,4 miliona dinara. Predviđeno je da u toj jednospratnoj zgradi vrtića, površine oko 1.500 kvadrata, boravi 140 dece.

Za rekonstrukciju zgrade Mađarskog kulturnog centra namenjeno je 43 miliona dinara, odnosno KUD-a Bukovac 14,7 miliona, dok će za investiciono održavanje objekta MZ Bukovac biti izdvojeno 3,42 miliona. Procenjeno je da će investicioni radovi na Dečjem kulturnom centru koštati milion dinara, a oni na Domu kulture u Ledincima 19,54 miliona.

Na kapitalno održavanje će biti utrošeno 42,5 miliona dinara, a reč je o nekoliko objekata na Tvrđavi, Pozorišnom trgu 6, Trgu mladenaca 7, Bulevaru Mihajla Pupina 3, u Ulici Arse Teodorovića 11 i u Školskoj 3, kao i za Gradsku kuću i zgradu Skupštine u Žarka Zrenjanina 2.

Za izgradnju objekta za, kako je navedeno, potrebe vatrogasaca u Futogu, u Ulici cara Lazara 13, predviđeno je 29,3 miliona dinara, a stari objekat će biti zamenjen novim montažnim, površine oko 500 metara kvadratnih. Osim toga, za planirani Dom penzionera u Ledincima namenjeno je oko 9,77 miliona dinara, dok će 6,5 miliona biti izdvojeno za završne radove u Domu zdravlja na Adicama. Izradnja objekta u Radničkoj 32 koštaće 57 miliona dinara, a, kako je objašnjeno, na mestu stare Policijske ispostave Stari grad, planirana je poslovna zgrada za potrebe Ministarstva unutrašnjih poslova.

Gotovo 84,6 miliona dinara će biti utrošeno na projektno-tehničku dokumentaciju, dok je za nabavku administrativne opreme predviđeno četiri miliona, odnosno milion za opremu za obrazovanje, nauku, kulturu i sport.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: