Beograd dobija novi hotel i poslovnu kulu: Početak gradnje - do kraja godine

Nakon početka rekonstrukcije Sava centra, kompanija Delta Real Estate spremna je za novi investicioni ciklus.

Izvor: B92

Utorak, 11.01.2022.

19:45

Beograd dobija novi hotel i poslovnu kulu: Početak gradnje - do kraja godine
Ilustracija: Depositphotos, lagereek

Taj ciklus će u Beograd dovesti još jedan hotel iz InterContinental grupe, kažu za Ekapiju iz kompanije. Početak radova očekuje se krajem godine. Hotel će se nalaziti na atraktivnoj novobeogradskoj lokaciji u Bloku 20, u Ulici Milentija Popovića.

Počela rekonstrukcija Sava centra; prikazano kako će izgledati FOTO

"Planirani projekat novog hotela InterContinental Beograd kompletiraće smeštajnu ponudu Beograda sa pet zvezdica i 220 ekskluzivnih soba. Na ovoj parceli biće izgrađen i poslovni prostor sa podzemnim garažama, a ceo kompleks stvoriće modernu i zelenu oazu na pešačkoj udaljenosti od najvećeg kongresnog centra. Spreman je fascinantan projekat, za koji će biti potrebno izdvojiti značajna sredstva", navode iz kompanije Delta Real Estate i dodaju da su bliže nego ikada do ostvarenja jednog od svojih ciljeva - da hotel InterContinental vrate u Beograd, a početak radova očekuje se krajem godine.

Podsećanja radi, krajem 2020. godine Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove Gradske uprave grada Beograda je na javni uvid stavio nacrt plana detaljne regulacije Bloka 20, kojim je predviđena gradnja kompleksa - poslovne kule i hotela.

Tada su iz kompanije rekli da se za početak gradnje čekaju građevinske dozvole, a da u gradnju kompleksa planiraju da ulože 130 miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: