Za vikend 152 osobe pozitivne u Jagodini

Presekom koji je napravljen 10. januara, tokom proteklog vikenda, u Jagodini je 153 lica testirano pozitivno na koronavirus.

Izvor: KCN online

Ponedeljak, 10.01.2022.

16:42

Za vikend 152 osobe pozitivne u Jagodini
Foto: TV Kopernikus / KCN online

"U Opštoj bolnici grada Jagodine, 8. januara, bilo je 289 prvih pregleda, a 80 kontrolnih. PCR-om testirane su 42 osobe, od kojih je šest pozitivno. Urađeno je 257 antigen testova, od kojih je 85 bilo pozitivno. RTG pluća urađen je kod 19 pacijenata. Što se tiče hospitalizovanih pacijenata, njih je 17. Primljena je jedna osoba, a otpusta tri. Preminula je jedna osoba. Na respiratoru imamo jednog pacijenta. Imamo 19 slobodnih respiratora. Što se tiče kovid ambulante i pedijatrije, tamo se nalazi jedno dete. U kovid ambulanti je 9. januara pregledano 274 pacijenta, a pruženo je 369 usluga. Napravljena su 192 antigen testa, od kojih je 62 pacijenta bilo pozitivno", rekla je za KCN online Zorica Vlašković, načelnica Hitne službe u Jagodini.

Iz Hitne službe u Jagodini istakli su da svi koji osete moguće simptome, treba što pre da se jave lekaru, kako bi na vreme dobili terapiju.

"Simptomi su visoka temperatura, malaksalost i slabost, ali sama visoka temperatura zahteva odmah da se javite lekaru, a ne da se sami lečimo. Pacijent dođe, uradimo testiranje, a lekar propiše terapiju, a uz to primenjujemo naše propratne mere: odmaranje, pijenje čajeva i vođenje računa u izolaciji", rekla je ona.

Lekari takođe napominju da svi oni koji se nisu vakcinisali, to treba i da učine. Kako kažu, oni koji se posle primljene vakcine inficiraju, virus preleže bez većih tegoba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

12 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: