Po receptu Olivere Katarine: Vesić počastio đake palačinkama u šatou

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić primio je danas u Starom dvoru decu iz Osnovne škole "Draževac" kod Obrenovca. Prilikom zajedničkog obilaska dvora, pričao im je o istoriji ovog zdanja, a potom ih počastio palačinkama u šatou.

Izvor: B92.net

Sreda, 01.12.2021.

14:41

Po receptu Olivere Katarine: Vesić počastio đake palačinkama u šatou
Foto: Beoinfo

"Imao sam čast i zadovoljstvo da ugostim 45 učenika iz Osnovne škole 'Draževac'. Do susreta je došlo tako što me je Stefan, učenik te škole, video na Tik-toku kako spremam palačinke za zaposlene i zamolio me da ih pripremim za njegove drugare iz odeljenja. Oni su danas u organizaciji svoje škole i Opštine Obrenovac posetili Muzej Nikole Tesle i Skupštinu grada. Upoznao sam ih sa arhitekturom i istorijom ovog zdanja koja traje 120 godina", rekao je Vesić, prenosi Beoinfo.

Posle obilaska Starog dvora, Vesić je učenike odveo na obećane palačinke i tom prilikom im je rekao da je krajem šezdesetih godina prošlog veka recept donela poznata umetnica Olivera Katarina, čiji je suprug tada obavljao dužnost potpredsednika Skupštine grada.

Vesić kuvao za zaposlene u Skupštini grada: "Danas spremamo palačinke u šatou" VIDEO

"Danas ljubomorno čuvamo taj recept. Tajna tih palačinki je upravo u toj mašini koja sprema šato, a kojih nema puno u svetu. Srećan sam što mogu da ugostim decu iz različitih delova grada, jer je Beograd njihova kuća, a Skupština grada je mesto gde se odlučuje o bitnim stvarima za funkcionisanje prestonice. Na njima je da uče i da sutra i oni postanu gradonačelnici ili direktori javnih preduzeća", zaključio je Vesić.

Direktorka Osnovne škole "Draževac" Gordana Vujačić je izrazila veliko zadovoljstvo što ih je primio zamenik gradonačelnika i upoznao sa istorijom Skupštine grada. Takođe, direktorki je drago što i deca iz rubnih delova grada imaju priliku da se upoznaju sa kulturom i istorijom Beograda. Događaju je prisustvovao predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: