Regionalni poslovni forum u četvrtak u Novom Sadu

U četvrtak će u onlajn-hibridnom formatu u Novom Sadu biti održan 4. Regionalni poslovni forum na kome će učestvovati kompanija iz 29 zemalja, saopštila je danas Skupština Vojvodine.

Izvor: Tanjug

Utorak, 23.11.2021.

15:46

Regionalni poslovni forum u četvrtak u Novom Sadu
Foto: Depositphotos/depositedhar

Najavljeno je učešće regionalnih privrednih komora, razvojnih agencija i drugih institucija koje pružaju podršku za razvoj malih i srednjih preduzeća i poboljšanje ekonomske klime za poslovanje i nove investicije.

Plenarni deo Foruma biće održan u Privrednoj komori Vojvodine, a uslediće B2B sastanci privrednika u onlajn formatu.

Potpredsednik Skupštine AP Vojvodine Damir Zobenica istakao je da će ove godine u fokusu biti teme informacionih i komunikacionih tehnologija i kreativne industrije, metalskog sektora, te poljoprivreda i prehrambena industrija.

"Regionalni poslovni forum organizujemo po četvrti put i to je najbolja potvrda uspeha naše ideje i ambicije o produktivnom povezivanju regionalne privrede, uz pomoć regionalnih privrednih komora i regionalnih razvojnih agencija", rekao je on.

Dodao je da će Forum, kao najveći međuregionalni skup u Vojvodini, okupiti preko 200 kompanija iz 29 zemalja.

On je izrazio zadovoljstvo što će se i ove godine učesnicima skupa video linkom obratiti Oliver Varhelji, evropski komesar za proširenje i susedsku politiku, te najavio aktivno učešće na Forumu predstavnika regija iz Kine, Austrije, Norveške, Francuske i Irske.

Među zemljama iz kojih su prijavljeni učesnici za forum su Austrija, Belgija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Hrvatska, Češka, Francuska, Grčka, Mađarska, Nemačka, NR Kina,Češka, Italija, Crna Gora, Severna Makedonija, Rumunija, Ruska Federacija, Egipat, Slovačka, Slovenija, Španija, Turska, Litvanija, Holandija, Ukrajina, Švedska i Velika Britanija.

Svoje privredne potencijale tokom Foruma prikazaće regije Valdoaz iz Francuske, Štajerska iz Austrije, Hebej iz NR Kine, Inland iz Norveške i udrženje privrednika "Udaraš" iz Irske.

Forum organizuju Autonomna pokrajina Vojvodina i Skupština evropskih regija (AER), u saradnji sa Privrednom komorom Vojvodine, Fondom Evropski poslovi, Razvojnom agencijom Vojvodine i Evropskom mrežom preduzetništva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: