Proširuje se KBC Zemun - za 2.500 kvadrata

Kliničko-bolnički centar "Zemun" će uskoro povećati prostorne kapacitete za novih 2.500 kvadrata, nakon otkupa zdanja Samostana sestara Milosrdnica svetog Vinka Paulskog.

Izvor: Zemunske vesti

Utorak, 23.11.2021.

15:04

Proširuje se KBC Zemun - za 2.500 kvadrata
Ilustracija: hxdbzxy/Shutterstock

U nekadašnjem Samostanu, posle rekonstrukcije će biti novi centar za vantelesnu oplodnju, ali i dnevna bolnica i onkologija i centar za dijalizu, a zaposliće se i više mladih medicinskih sestara i lekara, prenose Zemunske vesti.

KBC "Zemun" je tokom vikenda dobio novu angio salu, u kojoj će se znatno brže nego do sada obavljati kombinovana dijagnostika i intervencije na krvnim sudovima.

Tom prilikom predstavljen je i novi 640 MSCT skener, plaćen 1,55 miliona evra, koji će omogućiti brzu 3D dijagnostiku parenhimatoznih organa, krvnih sudova, miokarda, mozga, pluća i koštano-zglobnog sistema, uz minimum zračenja.

Koliko će nova prostorna, kadrovska i tehnološka ulaganja značiti pacijentima KBC "Zemun" najbolje govori podatak da se dnevno na odeljenjima ove zdravstvene ustanove obavi između 1.000 i 1.200 pregleda dnevno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: