Unesko pohvalio Leskovčane

Unesko u Srbiji je ocenio da bi drugi trebalo da se ugledaju na Leskovac u pogledu kreiranja kulturnih politika i promocije materijalnog i nematerijalnog kulturnog nasleđa.

Izvor: Novosti

Subota, 20.11.2021.

14:11

Unesko pohvalio Leskovčane
Foto: Shutterstock/Milos Momcilovic

Ova organizacija trenutno sprovodi projekat pod nazivom "Tematski indikatori za kulturu u Agendi 2030" - u osam zemalja sveta, među kojima je i Srbija - a među ovdašnjim lokalnim samoupravama je izabran Leskovac, pišu Novosti.

Na prvom sastanku povodom pomenutog projekta, naglašeno je da je Narodni muzej u Leskovcu četiri puta proglašen najboljim u Srbiji, a ovde veruju da je to i zbog rezultata koji su ostvareni minulih godina u oblasti kulture, za koju se godišnje izdvaja oko devet odsto gradskog budžeta.

Inače, odbornici Skupštine grada su - umesto Mire Ninošević, kojoj je istekao četvorogodišnji mandat - za novog direktora Narodnog muzeja izabrali master arheologa Nebojšu Dimitrijevića (u krugu) koji je u ustanovi, sa kraćim prekidima, još od 2008. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: