Profesorka iz Amerike na fakultetu u Jagodini: "Jezik je težak, učim ga, ali vremenom će biti lakše" VIDEO

Sara Ajer (24) diplomirala je istoriju na Univerzitetu u Dejtonu. Njen diplomski rad bavi se srpskom istorijom u 19. veku, a pored toga završila je obuku za nastavnika engleskog jezika.

Izvor: KCN online

Sreda, 03.11.2021.

11:54

Profesorka iz Amerike na fakultetu u Jagodini:
Vera Saviæ i Sara Ajer: Foto TV Kopernikus / KCN online

Na Fakultet pedagoških nauka u Jagodini došla je preko programa "Fulbrajt", čiji je cilj unapređivanje interkulturalnih odnosa između Sjedinjenih država i drugih zemalja. Tokom prijavljivanja, mlada profesorka izabrala je da dodatno iskustvo stekne upravo u našoj zemlji, piše KCN online.

"Izabrala sam Srbiju kao zemlju gde želim da idem. Što se tiče Jagodine, s obzirom na to da je Fakultet pedagoških nauka izrazio potrebu za lektorom kome je engleski jezik maternji, ja sam došla u ovaj grad", rekla je Sara.

Na Fakultetu pedagoških nauka u Jagodini, Sara je asistent u izvođenju nastave na engleskom jeziku. Kada su u pitanju kolege i studenti, ali i celokupan obrazovni sistem - njeni utisci su veoma pozitivni.

"Za sada je sve divno. Svi su veoma ljubazni, veoma mi pomažu i volim svaki trenutak ovde. Stičem iskustvo izvođenjem nastave i saradnjom sa studentima. Takođe imam i priliku da upoznam divne ljude i stvorim kontakte u Srbiji", rekla je mlada profesorka.

S obzirom na to da se bavi proučavanjem istorije Balkana, Sara želi i da nauči srpski jezik. Boravak u Jagodini joj je idealna prilika za to:

"Još uvek učim. Teško je, ali vremenom će biti lakše", kaže ona sa osmehom.

Fakultet pedagoških nauka u Jagodini već deset godina sarađuje sa Ambasadom Sjedinjenih Država. Do sada su imali brojne predavače iz Amerike i srećni su zbog podrške koju imaju u stručnom usavršavanju nastave engleskog jezika:

"To je izuzetno značajno za studente koji prate program metodike nastave engleskog jezika na mlađem uzrastu, ali i za sve studente kako bi shvatili koliko je interkulturalna komunikacija jako bitna, koliko je važno da poznajemo jedni druge, kulturu jednog šireg sveta i da jednog dana funkcionišemo u cilju rešavanja zajedničkih problema. Globalni svet 21. veka zahtevaće od naše dece, učenika i studenata da se pripreme da budu graditelji mira i saradnje", rekla je Vera Savić, docent na Fakultetu pedagoških nauka u Jagodini.

Sara će na Fakultetu pedagoških nauka u Jagodini biti do kraja ove školske godine. S obzirom na to da u Americi želi da predaje istoriju Balkana, iskustvo iz Srbije biće joj od velike koristi po povratku u domovinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: