Biće izgrađeno novo Prihvatilište za odrasle u Beogradu

U Prihvatilištu za odrasla i stara lica sve je spremno za prihvat lica bez krova nad glavom tokom predstojećih hladnih meseci, rekao je gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić.

Izvor: B92

Petak, 15.10.2021.

10:07

Biće izgrađeno novo Prihvatilište za odrasle u Beogradu
Foto: Beoinfo

"Trenutno je u Prihvatilištu više od 50 korisnika, ali smo spremni i za prihvat većeg broja osoba. Takođe, opredeljena je dodatno i jedna ustanova na Vračaru koja će zajedno sa ovom omogućiti sugrađanima kojima je potrebna ova vrsta pomoći da dobiju hranu, topli kutak, odeću i sve drugo što im je neophodno. Želim i da pohvalim zaposlene u ovoj ustanovi jer su tokom celog dosadašnjeg toka pandemije uspeli da izdrže bez širenja virusa, odnosno nisu imali zaraženih korisnika - rekao je Radojičić.

Prema njegovim rečima, oko 80 odsto korisnika je vakcinisano i poštuje se procedura.

"Podsetiću da smo tokom 2020. godine obezbedili 800.000 dinara za zaštitnu opremu i sredstva za dezinfekciju. Ove godine smo do sada opredelili već 600.000 dinara i nastavićemo i dalje da ulažemo u zaštitu", dodao je Radojičić.

On je istakao da će ustanova na Vračaru obezbediti dodatnih 26 mesta, čime će se omogućiti ravnomerna raspodela lica bez krova nad glavom.

"Kada govorimo o Prihvatilištu, podsetiću da će biti izgrađen i nov objekat od 3.500 kvadratnih metara. Trenutno se radi tehnička dokumentacija i u narednom periodu očekujemo da ćemo imati mesta za ukupno 142 korisnika", poručio je gradonačelnik Beograda za TV Kurir.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: