"Kragujevačko more" dobija potpuno nov izgled

Preduzeće za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom "Šumadija" je u saradnji sa lokalnom samoupravom i Sportskim privrednim društvom Radnički uradilo idejno rešenje revitalizacije Šumaričkog jezera koje je nedavno predstavljeno javnosti.

Izvor: B92

Sreda, 13.10.2021.

14:39

Foto: Shutterstock/Neda Gavrilovicc

Reč je o projektu za koji će Grad Kragujevac iz budžeta opredeliti oko 30 miliona dinara, a koji će "kragujevačkom moru" dati potpuno novi izgled.

Jezero u Šumaricama sa svojim prirodnim okruženjem predstavlja pravo izletište tokom čitave godine.

Na obali iznad plažnog dela nalazi se borova šuma zbog čega Kragujevčani, ali i brojni gosti, spas od paklenih letnjih temperatura traže upravo na ovom mestu.

Kako se svake godine iz gradskog budžeta izdvajaju sredstva za uređenje jezera, lokalna samouprava je rešila da pronađe dugoročnije rešenje za "kragujevačko more".

Izvođenje radova biće povereno Preduzeću za za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom „Šumadija“.

Pored uređene peščane plaže sa modernim ležaljkama i suncobranima, u planu je izgradnja potpuno novih pratećih sadržaja za decu i odrasle.

Prema planu, radovi na uređenju Šumaričkog jezera trebalo bi da budu završeni do početka narednog leta.

Zbog posećenosti u letnjem periodu Šumaričko jezero je dobilo nadimak "kragujevačko more", piše RTK .

Nastalo je sa ciljem ulepšavanja spomen parka i danas je jedno od najposećenijih kupališta u Šumadiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: