Humani kotlić nahranio 210 Subotičana: Prikupljana i pomoć za Milu i Leonu FOTO

Uprkos hladnom i kišnom oktobarskom danu, u nedelju je ipak održana humanitarna akcija koju je male Subotičanke Milu i Leonu, ali i sve druge kojima je pomoć potebna, organizovala grupa "Naše malo nekome je sve".

Izvor: B92

Ponedeljak, 11.10.2021.

09:07

Humani kotlić nahranio 210 Subotičana: Prikupljana i pomoć za Milu i Leonu FOTO
Foto: Goran Todorov/Subotica.com

Uz pomoć vrednih Subotičana koji su kuvali kotliće za dve devojčice je sakupljeno 26.200 dinara, a uz to je 210 kuvanih obroka podeljeno najugroženijim sugrađanima

"Imali smo devet ekipa koje su od ranog jutra kuvali pasulj, gulaš, ovčiji ili pileći paprikaš i druge spacijalitete. Prodali smo 130 obroka, a uz to obezbedili smo porcije kuvanog obroka a porodice kojima pomažemo. Neki su došli po današnji ručak, a našim najstarijima ćemo odneti", kaže za portal Subotica.com Tijana Mijović, u ime grupe "Naše malo nekome je sve".

"Sakupljena sredstva biće podeljena i jednaka svota će biti uplaćena na račun Fondacije 'Budi human' za Milu i Leonu. Zahvaljujemo se svima koji su se odazvali našem pozivu i sigurno ćemo na proleće imati više ovakvih akcija", kaže Mijovićeva.
Foto: Goran Todorov/Subotica.com
Iako su svi pobednici jer svi učesnici imaju plemeniti cilj, simbolično su proglašeni najukusniji kotlići. Prvo mesto pripalo je ekipi "File", drugo Draganu Poljakoviću, a treće igraonici "Panda".

"Akcija Fejsbuk grupe koja se trudi da pomogne onima kojima treba pomoć nas je motivisala da dođemo. Kompletna akcija je vođena ljubavlju i zato smo i mi kuvali sa ljubavlju i to je tajna uspeha", kaže vođa pobedničke ekipe "File", koja je pripremila ovčiji paprikaš. "Uvek se rado priključujem akcijama ovakvog tipa, ovo je nešto predivno."

I drugi učesnici saglasni su da se davno nisu bolje zabavili, a pritom i učinili dobro delo.

"Zaista nam je srce puno. Jako je lep osećaj kada možeš nekome da pomogneš i zato ćemo i ubuduće učestvovati u ovakvim akcijama ali i sami organizovati humanitarne rođendane", kažu u igraonici "Panda".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: