Uskoro otvaranje popularne "Šajkače" FOTO

Čuvena "Šajkača", nekadašnje mesto održavanja sajamskih manifestacija, od početka 2019. godine prolazi kroz proces obnavljanja kroz koji je sačuvan karakteristični oblik leskovačkog sajma.

Izvor: B92.net

Petak, 24.09.2021.

16:13

Uskoro otvaranje popularne
Foto: Grad Leskovac

Kako se navodi na sajtu grada, prva faza radova podrazumevala je završetak hotela, usledilo je otvaranje kafića Promenada, a treća faza odnosno rekonstrukcija ovog jedinstvenog objekta površine 5.500 kvadratnih metara se privodi kraju.

"Leskovčani će dobiti prijatno i lepo mesto okupljanja na tri nivoa. U okviru Sajam šoping centra biće otvorene prodavnice poznatih brendova u dvadesetak lokala, restoran brze hrane, supermarket, apoteke i parfimerije, dečja igraonica, knjižara, kuglana, a ceo poslednji nivo će biti namenjen i prilagođen deci i mladima. Ovaj šoping centar će imati 80 parking mesta, a u planu je da se u okviru četvrte faze radova sagrade podzemne garaže i stambeno-poslovni kompleks na oko 21.000 metara kvadratnih", dodaje se u saopštenju.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović obišao je Sajam šoping centar koji će zvanično biti otvoren 14. oktobra u 12 časova.
Foto: Grad Leskovac
"Pre 4 godine započeti su pregovori sa kompanijom Aptiv koja je dve godine kasnije otvorila fabriku u Zelenoj zoni, koju smo juče imali mogućnost da posetimo i koja sada zapošljava 5.000 radnika, investicija vredna 55 miliona evra. Iste te godine najavio sam da će Leskovčani dobiti moderan šoping centar u samom jezgru grada. Za nepunih mesec dana, 14. oktobra, zvanično ćemo ispuniti i to obećanje, da će Leskovčani dobiti moderan šoping cenar u samom jezgru grada. S obzirom na to da je već treća faza obnove Leskovačkog sajma predstoji nam otvaranje objekta u kojem će raditi od 50 do 70 ljudi", kazao je on.

Dodao je da već unazad nekoliko godina na Dan grada otvaraju pogone privrednih subjekata.

"Na Dan grada prošle godine smo otvorili privatan dečji vrtić, veliki prodajni objekat firme Metla komerc, otvorili smo LIDL, Terastil. Ove godine ćemo napraviti izuzetak, s obzirom na to da se veliki šoping centri prema trgovačkim zakonima i nepisanim pravilima otvaraju u četvrtak, zato je i zakazano otvaranje za 14. oktobar. Siguran sam da zbog lokacije koju ovaj objekat ima, ovo biti centralno mesto okupljanja. Hvala investitorima koji su obnovili sajam, koji su smogli snage, energije i finansijskih sredstava da od dobijanja saglasnosti, do realizacije bude kratak vremenski period", poručio je.

Miloš Marinković, PR kompanije Metla komerc, naglasio je da dolazi 20 različitih brendova za sve generacije.
Foto: Grad Leskovac
"Nakon završene faze otvaranja šoping centra počinje poslednja faza izgradnje 21 hiljada kvadrata stanova. Leskovac će, što je naš slogan bio, dobiti novi centar grada za nove generacije, jedan lep plato ispred samog sajma i plato ispred stambenog kompleksa. Ono što je zanimljivo jeste da dolaze novi brendovi koji nisu ni do Niša došli, dolaze u Leskovac, to je Pjaca Italija, to je Aksa, jedan veliki brend, namenjen porodici, deci, koji će biti zanimljivi za sve. Igraonica, jedna od najvećih u ovoj regiji, kuglana, prva kuglana, koje nema ni u Nišu, biće veoma zanimljivo. Čim se ovo završi počinjemo sa izgradnjom podzemne garaže i nakon toga, sedmospratnica u tri lamele, ukupno 170 stanova. Za nekih godinu i po dana očekujemo kompletan završetak", najavio je.

To je, ocenio je, jedan moderan, lep kompleks koji će imati deo za druženje, poslovni deo sa kancelarijama.

"Interesovanje brendova za otvaranje prodavnice u Leskovcu je ogromno, što nas raduje. Aksa je jedan od brendova koji su tražili takvu lokaciju i dobili su je. U mnogim gradovima nije otvoreno ali jeste ovde. Oni su voljni da dođu i zaposle naše ljude, a nakon završetka sce četiri faze u ovom kompleksu će raditi preko 100 ljudi", rekao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: