"Raspisaćemo konkurs za prvih 16 stanica metroa"

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić najavio je predstojeći konkurs za dizajn metro stanica za prvu fazu prve linije Beogradskog metroa.

Izvor: B92.net

Petak, 24.09.2021.

15:01

Foto: Beoinfo

Kako je poručio, Grad Beograd će raspisati konkurs za idejno rešenje prvih 16 stanica metroa, jer ističe, "grad želi da angažuje domaće arhitekte".

"Srpske arhitekte će, kao što su radile i Linijski park, dobiti da rade i metro. Želimo da mlade srpske arhitekte učestvuju u gradnji metroa, dizajniranju stanica, jer će na taj način steći reference da rade u svetu. Pored toga, svaka stanica će biti drugačija i pričati priču o tom delu grada ili nekom događaju iz istorije Srbije. Tako će naš metro biti drugačiji, a ne kao neki u svetu koji imaju potpuno identične stanice. Kada dobijemo idejna rešenja, po njima će se graditi stanice metroa", izjavio je Vesić, preneo je Beoinfo.

Izglasan dizajn metroa: Beograđani odlučili, pobedila "Sigurnost"

Raspisivač/naručilac je Grad Beograd, Gradska uprava grada Beograda, odnosno Sekretarijat za javni prevoz i JKP "Beogradski metro i voz", u saradnji sa sprovodiocem konkursa Udruženjem arhitekata Srbije.

Konkurs će biti javni, otvoreni, anonimni, jednostepeni i anketni za idejno arhitektonsko rešenje i dizajn. Konkurs će uskoro biti raspisan preko portala Javne nabavke, raspisivača/naručioca i sprovodioca konkursa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: