Štićenici centra u Zvečanskoj dobili tablete - uređaje dobijaju i vaspitači

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić, zajedno s gradskom sekretarkom za socijalnu zaštitu Natašom Stanisavljević, podelio je danas tablete đacima koji su štićenici Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj.

Izvor: B92.net

Četvrtak, 16.09.2021.

10:41

Štićenici centra u Zvečanskoj dobili tablete - uređaje dobijaju i vaspitači
Foto: Beoinfo

Vesić je tom prilikom precizirao da centar brine o oko četiri stotine štićenika, od kojih je četrdeset uzrasta između trećeg i šestog razreda, prenosi Beoinfo.

"Svako dete u Beogradu dobija tablet, besplatan internet i kodove za digitalne udžbenike, bez obzira da li živi u porodici ili u ovakvoj vrsti smeštaja. Posebno je važno da bude tako i da sva deca imaju jednake uslove obrazovanja", rekao je Vesić.

On je dodao i da je u toku podela ukupno 67.592 tableta za svu školsku decu pomenutog uzrasta, koji će posle tri godine besplatno, dakle bez bilo kakve nadoknade postati vlasništvo roditelja, koji sada potpisuju reverse za njih.

Takođe, kupljeno je i bezmalo sedam hiljada laptopova za učitelje i nastavnike.

"Ne postoji nijedan razlog da se u školama u Beogradu u ovim razredima ne odvija digitalna nastava. Živimo u 21. veku i treba da se prilagodimo načinu komunikacije i životu koji mu odgovara. Deca su mnogo više digitalno pismenija od svojih roditelja, nas ovde, a često i od učitelja i nastavnika. Mi treba da se prilagodimo njima, a ne oni nama jer ne treba da ih vučemo nazad nego oni nas napred, kako i treba da bude u životu", istakao je Vesić.

Tokom sledeće nedelje podela tableta biće okončana u školama na svim opštinama, a zamenik gradonačelnika je najavio da će tablete dobiti i vaspitačice i vaspitači koji u ovom centru vode računa o deci.

"Svako treba da oseti da je društvo odgovorno i da ceni njegov rad, naročito ovi ljudi koji pružaju deci veliku ljubav i brigu", poručio je Vesić.

Nataša Stanisavljević je još jednom ukazala da se na ovaj način pokazuje da su sva deca u Beogradu jednaka, što je posebno važno kod dece kojima je potrebna dodatna pomoć i podrška.

"Deca koja se nalaze u svojevrsnom kolektivnom smeštaju, nažalost, ugroženija su i izloženija epidemijama, zbog čega su tableti veoma važni jer će se praviti manje grupe ukoliko dođe do onlajn nastave, a moguć je i individualni pristup svakom detetu", rekla je Stanisavljević.

Izrazila je zahvalnost zameniku gradonačelnika što će i vaspitači dobiti tablete, čime će se omogućiti najbolji uslovi za rad. Ni u ovom centru niti u bilo kojoj drugoj ustanovi sličnog karaktera nema zaraženih, precizirala je gradska sekretarka za socijalnu zaštitu.

"Na snazi su i dalje sve epidemiološke mere, a tableti će omogućiti da ostanemo povezani i da istovremeno vodimo računa o zdravlju i budemo bezbedni", kazala je ona.
Foto: Beoinfo
Direktor ovog centra Zoran Milačić ukazao je na značaj akcije koju Grad Beograd organizuje. Štićenici ove ustanove pohađaju redovan program nastave u školama i ni po čemu se ne razlikuju od svojih vršnjaka iz bioloških porodica.

"Ovaj znak pažnje upravo doprinosi tome da se tako i dalje osećaju", naveo je Milačić.

Na kraju je zahvalio Gradu Beogradu na ovoj akciji i istakao da će tableti zasigurno doprineti kvalitetnijem praćenju nastave i organizaciji nastavnog procesa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: