Vesić: "Ostavite tablete i decu na miru, nisu ovo moji tableti" FOTO

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je danas da pojedini ljudi na društvenim mrežama izmišljaju da će roditelji posle tri godine morati da kupe tablete od Grada, ističući da su tableti potpuno besplatni i da postaju vlasništvo roditelja posle tri godine.

Izvor: Tanjug

Sreda, 15.09.2021.

12:30

Vesić:
Foto: Privatna arhiva/Goran Vesiæ

Vesić je rekao da je mislio da će podela tableta biti akcija koju će svi pozdraviti, jer sva deca na teritoriji Beograda u trećem, četvrtom, petom i šestom razredu dobijaju tablete.

"Nažalost, poslednja dva dana pojavile su se ružne insinuacije na društvenim mrežama gde pojedini ljudi, za koje nemam drugu reč da kažem osim da je zaista dno to što rade, izmišljaju informaciju da će roditelji posle tri godine morati da kupe tablete za 20-ak evra od Grada", rekao je Vesić i istakao da je to potpuna laž.

On je pokazao potvrdu koju roditelji potpisuju kada preuzimaju tablete u kojoj, dodao je, u trećem pasusu piše da roditelj stiče pravo svojine nad tabletom posle tri godine, bez ikakve obaveze i činidbe prema Gradu.

U tom pasusu piše:

"Izjavljujem da sam upoznat-a i saglasan-a sa činjenicom da mi je tablet uređaj sa sim karticom predat bez naknade od strane Grada Beograda kao i da ću steći pravo svojine na primljenom uređaju po isteku roka od tri godine od dana potpisivanja ove potvrde, kao i da nemam, niti ću imati, obavezu bilo kakve naknade ili činidbe prema Gradu Beogradu po osnovu primljenog uređaja, izuzev u slučaju njegovog uništenja, odnosno oštećenja koja se može pripisati mojoj odgovornosti ili u slučaju njegovog otuđenja pre isteka napred navedenog roka".
Foto: Privatna arhiva/Goran Vesiæ
Vesić ponavlja da je potpuna laž da će neko morati da otkupljuje tablete i ističe da su tableti potpuno besplatni i da postaju vlasništvo roditelja posle tri godine, te da su tri godine osigurani od strane Grada.

"Molim te ljude koji očigledno misle da treba svaku stvar da iskoriste za skupljanje jeftinih političkih poena da ostave na miru decu i tablete. Neka nas napadaju za nešto drugo, ako već moraju to da rade. Nisu ovo Vesićevi tableti, ako mrze Vesića, već tableti koje su kupili građanke i građani Beograda za svoju decu. Kupljeni su iz gradskog budžeta, prema tome neka nađu neku drugu temu da vode politiku, a neka ostave decu i tablete", poručio je Vesić i dodao:

"Evo, neka nas napadnu o nekoj drugoj temi, nikakav problem, samo neka ostave tablete na miru".

Grad Beograd obezbedio je besplatne tablete za sve učenike trećeg, četvrtog, petog i šestog razreda na teritoriji prestonice, kao i laptop računare za njihove učitelje i nastavnike.

Njihova podela uveliko je u toku, a danas ih je dobila i Osnovna škola "Nikola Tesla" u Grockoj, koju je zamenik gradonačelnika tim povodom obišao.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: