Novi Pazar: Asfaltirano 700 metara puta u Deževi; "Predsednik je obećao i ispunio, kao i sve do sada"

Lokalni putni pravac Deževa – Dolac, kod Novog Pazara, asfaltiran je danas u dužini od 700 metara.

Izvor: rtvnp.rs

Utorak, 14.09.2021.

16:43

Novi Pazar: Asfaltirano 700 metara puta u Deževi;
Foto: Depositphotos, wabeno

To je jedan deo izgradnje seoskih puteva dogovorene prilikom nedavne posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića novopazarskom kraju. Radove su obišli predstavnici Uprave grada Novog Pazara i Javnog preduzeća za uređivanje građevinskog zemljišta, prenosi RTV Novi Pazar.

Meštani Deževe najviše se raduju asfaltu zbog dece školskog uzrasta kojih u tom naselju ima tridesetak. Za mlade mame to znači manje brige, ali i posla, jer će odeća i obuća kod mališana, kažu, duže ostati čista.

"Ovde ima mnogo dece i odavno je trebalo to da se uradi put. Ovoj deci mnogo znači da im asfalt bude do kuće. Nema blata ni prašine, i biće im lakše da stignu do škole. Put za decu mnogo znači, ali i za sve nas meštane", kaže mama četvoro dece iz Deževe, Bojana Tiosavljević.

Prisustvo predstavnika uprave grada i Javnog preduzeća za uređivanje građevinskog zemljišta, koji su ranije danas obišli radove na jednom od više aktuelnih gradilišta, dodatno je uverilo meštane u istrajnost nadležnih u nameri da infrastrukturno urede što više naselja na teritoriji Novog Pazara.

Član Gradskog veća Novog Pazara Tihomir Ratković je podsetio na nedavnu posetu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, kada je dogovorena izgradnja i asfaltiranje deset kilometara seoskih puteva.

"Naš predsednik Aleksandar Vučić je to obećao i ispunio, kao i za sve što je obećao do sada", izjavio je Ratković. Rekao je da su nakon dvadeset dana od posete mašine bile na terenu i da su putevi počeli da se grade, te podsetio da je već izgrađen putni pravac Vitoš – Pološko Polje – Kovačevo u dužini od 2 kilometra i 700 metara. Najavio je nastavak izgradnje na više lokacija. Ratković je pohvalio i izvođače radova iz preduzeća "Novi Pazar – put", koji su, kako je rekao, kvalitetno odradili posao.

Osim putne infrastrukture, ovaj kraj je značajan i po veoma važnom infrastrukturnom projektu – izgradnji gasovoda kroz Sandžak. Kako najavljuju nadležni, građani će kroz dve godine moći da se priključe na gasovodnu mrežu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: