Leskovačka bolnica ponovo u kovid sistemu

Opšta bolnica Leskovac od danas je ponovo u kovid sistemu, saopštio je direktor te ustanove Nebojša Dimitrijević.

Izvor: B92

Četvrtak, 09.09.2021.

10:06

Leskovačka bolnica ponovo u kovid sistemu
Foto: Depositphotos/vanploy

Dimitrijević je istakao da je 70 postelja spremno za prijem pacijenata.

Kako je naveo, u prethodnom periodu pacijenti sa težom kliničkom slikom prevoženi su u Kruševac, ali su tamo svi kapaciteti popunjeni.

"Infektivno odeljenje već je otvoreno za kovid pacijente kao i zgrada službe fizikalne medicine, a za prijem obolelih spremno je i grudno odeljenje", rekao je Dimitrijević.

Ukazao je da je starosna struktura pacijenata od 25 pa do preko 85 godina.

"Teži slučajevi su uglavnom kod nevakcinsanih. Oni zahtevaju kiseoničku potporu, a neki od njih i intenzivnu negu", dodaje Dimitrijević.

Prema njegovim rečima, u Opštoj bolnici Leskovac vakcinisano je preko 90 odsto zaposlenih, a određeni broj zbog bolesti ne može da primi vakcinu ili je nedavno preležao kovid, dok je njih pet odsto odbilo da se imunizuje.

"Takvi zaposleni radiće samo administrativne i druge poslove, neće biti u kontaktu sa pacijentima", poručio je Dimitrijević

Poslednjih šest dana procenat pozitivnih u odnosu na testirane u Jablaničkom okrugu je između 21 i 29 odsto, što je slično statistici iz aprila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: