"Od danas bukvalno kreće revolucija"

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević prisustvovao je u Beogradu potpisivanju Relevantnih aneksa sa Gradovima i Opštinama koji su u prvoj fazi realizacije projekta "Čista Srbija", a koji se tiče izgradnje komunalne kanalizacione infrastrukture.

Izvor: B92

Četvrtak, 05.08.2021.

12:55

Foto: Grad Novi Sad

Naime, u februaru ove godine su ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Republike Srbije Tomislav Momirović i direktor Čajna Roud end bridž korporejšn "China Road and brige corporation" Džang Sjaojuen potpisali ugovore o projektovanju i izvođenju radova na izgradnji komunalne infrastrukture.

Ti ugovori omogućavaju stvaranje uslova da veliki broj opština i gradova u Srbiji reši svoje decenijske probleme u vezi sa prečišćavanjem otpadnih voda i odlaganjem i tretmanom čvrstog otpada, a danas su potpisani aneksi na iste, saopšteno je iz gradske uprave.

"Grad Novi Sad je među opštinama koje su ušle u program 'Čista Srbija' i to je najveći pojedinačni projekat ulaganja u komunalnu infrastrukturu u našem gradu. Finansijska sredstva obezbeđena projektom omogućavaju pokretanje snažnijeg investicionog ciklusa, sa još većim brojem javnih investicija u Novom Sadu. Hvala Vladi Republike Srbije, resornom ministarstvu i predsedniku Republike za podršku za sprovođenje ovog kapitalnog projekta sa kineskim partnerima koji je od velikog značaja za celu zemlju", rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Od danas, kaže, bukvalno kreće revolucija u oblasti razvoja komunalne infrastrukture u celoj državi, i to u sektorima otpadnih voda, kanalizacionih sistema i vodosnabdevanja.

"Današnjim potpisivanjem Relevantnog aneksa, u Novom Sadu je predviđena realizacija sledećih projekata: izgradnja kanalizacione mreže otpadnih voda u naseljima Čenej i Kisač, rekonstrukcija kanalizacije na Limanu 1, Limanu 2, kao i kanalizacione mreže na Podbari u četiri faze", kazao je Vučević koji se zahvalio na sredstvima u ime svih predsednika opština i gradonačelnika, izrazivši spremnost novosadske lokalne samouprave da odmah počne sa realizacijom svih navedenih projekata.
Foto: Grad Novi Sad
Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Republike Srbije Tomislav Momirović je naglasio da je vrednost potpisanih aneksa 336 miliona evra, da će taj novac biti uložen u 26 postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda i da će biti izgrađeno 700 kilometara potpuno nove kanalizacione mreže u 14 opština i gradova.

"Ovi aneksi ugovora obezbedili su preduslov za razvoj komunalne infrastrukture na celoj teritoriji Srbije po najvišim svetskim standardima. Posle ovog projekta, naša zemlja više neće biti ista i smatram da je ovo investicija od najvećeg značaja", rekao je ministar Momirović i čestitao svim predsednicima opština i gradonačelnicima sa kojima su potpisani aneksi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: