Najpopularnije mesto na jugu Srbije VIDEO

Grad Niš nedavno je dobio vidikovac sa koga se pruža nezaboravni pogled na Sićevačku klisuru.

Izvor: B92, TV Prva

Utorak, 03.08.2021.

15:13

Najpopularnije mesto na jugu Srbije VIDEO
Foto: TV Prva Printscreen

Ovo mesto najpopularnije je na jugu Srbije, a vazduh je prijatniji, dok je temperatura za nekoliko stepeni niža nego u Nišu.

Takođe, ovo mesto omiljeno je i za ljubitelje dobrih originalnih selfi fotografija, a posebno je popularno za fotografisanje mladenaca.

Dušan Smiljanić iz udruženja renžera "Via militaris" za Televiziju Prva je kazao da turiste najviše interesuje vidikovac, a onda se raspituju šta drugo mogu da posete.

"Sama klisura je duga 17 kilometara. Jedna od vrednih stvari koje treba videti je vidikovac u selu Gradište", priča Smiljanić.

Dodaje da se u okolini vidikovca nalaze crkva Svetog Ilije, manastir Presvete Bogorodice, a na sa mom ulazu u klisuru nalazi se manastir Svete Petke.

U video-prilogu opšitnije:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: