Formiran Savet za rodnu ravnopravnost grada Kragujevca

Gradsko veće formiralo je i Savet za rodnu ravnopravnost, a u skladu sa Zakonom o rodnoj ravnopravnosti donetim ove godine.

Izvor: B92

Nedelja, 01.08.2021.

17:10

Formiran Savet za rodnu ravnopravnost grada Kragujevca
Ilustracija: Depositphotos/pressmaster

Zadaci Saveta su, pored ostalog, da utiče na promenu rodnih obrazaca i unapređenje kulture rodne ravnopravnosti, povećava ravnopravnost žena i muškaraca primenom politika i mera jednakih mogućnosti, prati ostvarivanje načela ravnopravnosti zasnovane na polu u svim oblastima javnog života i međunarodnih standarda, učestvuje u izradi i usvajanju strateških dokemnata, naročito u izradi i usvajanju Strategije održivog razvoja Grada, prenosi Info KG.

Savet, kojim predsedava članica Gradskog veća za zdravstvenu i socijalnu zaštitu Gordana Damnjanović, čini 16 predstavnika i predstavnica ustanova, institucija i organizacija iz Kragujevca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: