Nišlijama 19 miliona dinara

Grad Niš preko Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj raspisao je konkurs za učešće privrednih subjekata u sprovođenju mera energetske sanacije u domaćinstvima na teritoriji grada Niša.

Izvor: Niške vesti

Petak, 23.07.2021.

12:03

Nišlijama 19 miliona dinara
Foto: Shutterstock/Djalek

Predviđena sredstva su ukupno 19 miliona dinara, od koji je Grad opredelio sredstva od 10 miliona dinara, a Ministarstvo rudarstva i energetike dodatnih devet miliona.

Definisano je pet mera efikasnosti, pišu Niške Vesti.

Potrebna dokumentacija je prijemni obrazac, potpisana izjava i atesti za materijale koje poseduju.

Krajnji korisnici bespovratnih sredstava su građani Niša, a firme moraju da ispune uslove.

"Ovaj poziv je namenjem privrednim subjektima koji su upisani u APR-u najmanje šest meseci pre objavljivanja javnog poziva", rekao je Ivan Pavlović, iz kancelarije za lokalni razvoj.

Prema njegovim rečima, javni konkurs je raspisan i trajaće 15 dana, ali zbog vikenda konkurs će biti produžen do 9. avgusta, tako da sva pošta koja stigne na dan 9. avgusta, biće prihvaćena od strane komisije.

"Za građane javni konkurs će biti raspisan prvom polovinom septembra. Domaćinstva koja ostvare pravo na sufinasiranje mogu da koriste usluge isključivo od firmi koje budu izabrane na ovom konkursu.

"Komisija ima maksimalno 30 dana za odlučivanje, zatim osam dana za prava žalbe, pet dana za rešenje Gradskog veća, optimalnih 40-ak dana od završetka konkursa će biti konkurs za građane, otprilike polovinom septembra", dodao je Pavlović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

19 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: