Gradonačelnik Zrenjanina sastao se sa predstavnicima Linglonga FOTO

Zapošljavanje Zrenjaninaca i zaštita životne sredine predstavljaju priroritetne tačke saradnje grada Zrenjanina i kineske kompanije "Linglonog", zaključeno je na sastanku gradonačelnika Sime Salapure sa delegacijom "Linglonga".

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 22.07.2021.

14:30

Default images

Gradonačelnik Salapura sastao se sa menadžerkom projekta Sofi Li i Džao Šuangom, menadžerom sektora za ljudske resurse za projekte u Zrenjaninu, s kojima je razgovarao o detaljima realizacije projekta od izuzetnog značaja za Zrenjanin.

Fabrika u Zrenjaninu, posle američkog Ohaja, prva je investicija Linglonga izvan Azije, a na jučerašnjem sastanku zaključeno je da se izgradnja kompleksa realizuje u skladu s predviđenom dinamikom, saopšteno je iz kabineta gradonačelnika.

Istaknuto je i da među Zrenjanincima vlada veliko interesovanje za zapošljavanje u kineskoj kompaniji, koja je raspisala nekoliko konkursa za prijem inženjera i specijalista.

Cilj Linglogna jeste da ima pripremljen i obučen kadar za pokretanje proizvodnje, a kako se gradnja kompleksa bude bližila kraju, potreba za brojem radnika će se povećati.

Uporedo s tim, nastaviće se i saradnja s lokalnom samoupravom, naročito u oblasti zaštite životne sredine.

Sastanak je bio konstruktivan i u skladu s našim nastojanjima da lokalna samouprava bude upoznata sa svim značajnim dešavanjima u "Linglongu". Impresivan proizvodni kompleks koji već sada u potpunosti menja sliku naše industrijske zone u narednom će periodu činiti svojevrsni epicentar gradske ekonomije, a sa sigurnošću mogu da kažem da će to biti i u znatno širim razmerama, rekao je Salapura posle sastanka.

Drago nam je što vlada značajno interesovanje za zaposlenje u ovoj kompaniji, ali nam je bitna i činjenica da "Linglong" postaje, praktično, naš sugrađanin i u skladu s tim želi da se uključi u društveno-odgovorne akcije i doprinosi razvoju zajednice u kojoj posluje, kazao je gradonačelnik Zrenjanina/.

Sastanku je prisustvovao i direktor JKP "Vodovod i kanalizacija" Zrenjanin, Predrag Bodiroga, s obzirom da se deo razgovora odnosio i na sistem vodosnabdevanja pogona "Linglonga" i izgradnju mreže fekalne i atmosferske kanalizacije.

Po završetku izgadnje u Zrenjaninu će biti otvoreno 1.200 radnih mesta, Zrenjanin i Srbija će godišnje prihodovati najmanje 630 miliona dinara, od poreza i drugih naknada.

Gradonačelnik Salapura ističe da je izuzetno važno da pored ogromnog finansijskog benefita, ova investicija u tehnološkom smislu bude primer zaštite životne sredine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: