Šta kad prokišnjava krov zgrade, a niko ne rešava problem? VIDEO

Zoran Pavlović iz Rakovice pisao je redakciji Televizije Prva o svom problemu.

Izvor: B92

Sreda, 21.07.2021.

15:11

Šta kad prokišnjava krov zgrade, a niko ne rešava problem? VIDEO
Foto: Printskrin, TV Prva

Kaže sledeće: "Potrebna nam je pomoć. Živimo u Ulici serdara Janka Vukotića u Rakovici. Naša zgrada prokišnjava, jer na krovu postoji rupa. Moj stan nije u potkrovlju, ali vlasnik stana iznad nas tu više ne živi i ne zanima ga da održava stan. Upravnika trenutno nemamo, dao je ostavku. Živim sa dvoje dece od kojih ćerka ima cerebralnu paralizu, a žena i ja radimo. Upravnik je biran iz redova stanara, a o svim aktivnostima koje je sprovodio nije dostavio nijedan dokument. Naučio sam napamet Zakon o stanovanju i održavanju zgrada, pa je moje pitanje - ko na kraju taj zakon sprovodi?"

Pavlovići već tri godine skupljaju kišnicu sa plafona.

"Prvo moramo da smirimo dete, a onda na red dolaze krpe, lončići, sve raspoloživo posuđe u kući. Krov je u jako lošem stanju", navodi Zoran.

Iz GO Rakovica poručili su da nisu imali sredstva niti podzakonske akte po kojima bi mogli da učestvuju u rešavanju problema. Dodali su i da, ukoliko sami stanari ne izaberu upravnika, pokrenuće se postupak za uvođenje prinudne uprave.

Kako je Igor Ćurčić iz Gradskog stambenog preduzeća kazao za Televiziju Prva, ovde postoje dva potencijalna rešenja.

O čemu se radi poslušajte u prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: