"U Kruševcu će biti 160 novih mesta u vrtićima"

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić položio je danas kamen temeljac za izgradnju još jednog objekta u vrtiću "Golub mira" u Kruševcu, saopštilo je Ministarstvo.

Izvor: B92

Sreda, 21.07.2021.

13:36

Ilustracija: Depositphotos, ArturVerkhovetskiy

"Drago mi je što smo danas na ovom mestu dobrim povodom. Ovim projektom vrtić 'Golub mira' povećaće svoj kapacitet i moći će da primi još osamdeset mališana. Ovim još jednom pokazujemo koliko je Vladi Srbije stalo do najmlađih i do stvaranja boljih uslova u kojima će se družiti, igrati i učiti", rekao je Ružić.

U vrtićima "Golub mira" i "Labud", za čiju rekonstrukciju je ugovor sa gradom Kruševcem potpisan 28. juna, biće obezbeđena mesta za 160 dece.

"Za ova dva vrtića u Kruševcu izdvojeno je više od 58 miliona dinara", rekao je ministar i dodao da je ulaganje u obrazovanje ključ našeg društva.

Ružić je obišao vrtić koji se nalazi u okviru škole u Velikom Šiljegovcu i direktorki predskolske ustanove "Nata Veličković", Vesni Živković predao ključeve vozila koje je nabavljeno da bi služilo u radu sa porodicama i decom pre svega, iz osetljivih društvenih grupa i ruralnih područja.

Gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović rekla je da će oba vrtića proširiti svoje kapacitete za po četiri vaspitne grupe u kojima će biti smešteno po osamdesetoro dece u svakom vrtiću i po osam novozaposlenih.

"Projektom će oba vrtića biti kompletno opremljena nameštajem, didaktičkim sredstvima, igračkama i ostalim neophodnim stvarima za kvalitetno provođenje vremena dece u vrtićima", rekla je Palurović.

Zahvaljujući se na donaciji direktorka Vesna Živković istakla je da je Kruševac kao dobitnik granta tokom prethodne dve godine realizovao niz aktivnosti u okviru programa "Podrška deci i porodici - dobrobit za budućnost".

"Kroz ovaj projekat biće uspostavljeni inovativni centri koji će služiti kao modeli za obuku i razmenu znanja vaspitača. Kao posebnu, izdvajamo i uslugu podrške deci i porodici koju pruža Mobilno savetovalište.

Izgradnja dva objekta vrtića u Kruševcu, kao i grant program u Velikom Šiljegovcu deo su "projekta inkluzivnog predškolskog vaspitanja i obrazovanja" čija je realizacija omogućena zajmom Svetske banke.

Do sada su kroz "Projekat inkluzivnog predškolskog vaspitanja i obrazovanja" izgrađena tri nova vrtića u Doljevcu, Žitorađi i Sremskoj Mitrovici.

U nastavku projekta do kraja godine biće započeti radovi na izgradnji i dogradnji objekata u Prokuplju, Vladičinom Hanu, Tutinu, Smederevu i Šidu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: