Čačak: Potpisana saradnja sa turskom kompanijom

Gradonačelnik Leskovca dr sci. med. Goran Cvetanović i direktor kompanije Erenli d.o.o. Leskovac Fikret Ajnibal danas su potpisali Memorandum o razumevanju i saradnji na realizaciji investicionog projekta.

Izvor: B92

Ponedeljak, 12.07.2021.

15:07

Čačak: Potpisana saradnja sa turskom kompanijom
Foto: Depositphotos/depositedhar

Time je Leskovac korak bliže do otvaranja još jedne strane kompanije sa kojom se pregovori vode od početka godine, saopšteno je iz kabineta gradonačelnika.

Turska kompanija "ERENLI" koja se od 1959. godine bavi proizvodnjom sistema za cirkulaciju tečnosti za automobilsku industriju je pre mesec dana otvorila organak u našem gradu.

Plan je da se na lokaciji Zelena zona izgradi novi proizvodni objekat na sedam hektara gde će raditi 338 radnika, a ovaj investicioni projekat vredi 16,6 miliona evra.

Kako navode stručne služne i nadležna odeljenja od dana odluke investitora da svoj kapital uloži u fabriku u Leskovcu stoje na raspolaganju predstavnicima kompanije Erenli.

Tokom višemesečnih pregovora lokalna samouprava grada Leskovca sve administrativne procedure sprovodi u propisanim rokovima kako bi investicija bila realizovana na što brži i efikasniji način, a sve u dogovoru sa Razvojnom agencijom Srbije i Vladom Srbije.

Ukazuju da je prošlog meseca Gradsko veće donelo odluku da se parcele za koje je zainteresovan investitor prebace iz svojine Grada u svojinu Republike, a zatim je sačinjen Memorandum o razumevanju i saradnji radi realizacije investicionog projekta.

Ističu da je danas u svečanoj sali grada Leskovca upriličeno potpisivanje kako bi ovaj važan projekat bio završen u što skorijem roku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: