Pošta Srbije i Telekom uređuju plato ispred crkve Svetog Marka

Na sastanku čelnih ljudi JP "Pošta Srbije" i "Telekom" sa patrijarhom srpskim Porfirijem, dogovorena je podrška projektu uređenja platoa ispred crkve Svetog Marka u Beogradu.

Izvor: B92

Subota, 19.06.2021.

12:20

Pošta Srbije i Telekom uređuju plato ispred crkve Svetog Marka
Foto: MilaJphotos/Shutterstock

Planirano je da novim projektom plato ispred crkve Svetog Marka bude preuređen u pešačku zonu, navodi se u saopštenju "Pošte Srbije".

"Želja nam je da zajednički sa našom Crkvom uredimo plato ispred i oko crkve Sv. Marka. Taj plato bi dobio potpuno nov izgled i bio bi na ponos svih građana. Projekat će izraditi grad Beograd, a na osnovu zahteva Srpske pravoslavne crkve, dok bi Pošta i Telekom taj projekat finansirale", rekao je v.d. direktora JP "Pošte Srbije" Zoran Ðorđević.

To bi, prema njegovim rečima, bio poklon Gradu, Crkvi i građanima.

"JP 'Pošta Srbije' i 'Telekom', kao nacionalne kompanije i poslovni partneri, zajednički će razvijati društveno odgovorne inicijative čiji je cilj podizanje kvaliteta života kako naših zaposlenih, tako i svih građana Srbije", izjavio je Vladimir Lučić, generalni direktor "Telekoma".

On je istakao da saradnja sa Srpskom pravoslavnom crkvom predstavlja prvi korak zajedničkog angažovanja ove dve kompanije na realizaciji projekata od kojih će koristi imati celokupna društvena zajednica.

Ðorđević i Lučić su, na sastanku u Patrijaršiji sa patrijarhom Porfirijem razgovarali o budućoj saradnji ovih kompanija sa Srpskom pravoslavnom crkvom, dodaje se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: