Beograd: Ideje i predlozi građana za očuvanje i unapređenje zaštite životne sredine

Sekretarijat za zaštitu životne sredine poziva građane Beograda da daju predloge projekata koji će doprineti očuvanju i unapređenju zaštite životne sredine.

Izvor: B92

Sreda, 16.06.2021.

13:31

Beograd: Ideje i predlozi građana za očuvanje i unapređenje zaštite životne sredine
Foto: Darja Balšiæ

U tu svrhu, Sekretarijat je pripremio Vodič sa informacijama i procedurom za dostavljanje i realizovanje ideja, a u potpunosti sagledavajući obim preventivne zaštite životne sredine, koji građani mogu pronaći na sajtu Grada Beograda, na stranici Sekretarijata za zaštitu životne sredine, u delu Кorisni linkovi, pod nazivom „Vodič za predlaganje ideja građana iz oblasti zaštite životne sredine”.

Sekretarka za zaštitu životne sredine Ivana Vilotijević je izjavila da je zaštita životne sredine zajednička akcija nadležnih organa i samih građana, ali uz poštovanje svih dokumenata koji su usvojeni.
"U skladu s tim, Sekretarijat za zaštitu životne sredine je rešio da širom otvori svoja vrata građanima Beograda i da na taj način omogući da svi zajedno doprinesemo očuvanju i unapređenju zaštite životne sredine. Vodič je napravljen kako bismo se približili građanima i njihove ideje implementirali u rad ovog sekretarijata za dobrobit grada Beograda i građana koji žive u njemu", rekla je Vilotijevićeva.

Ona je još jednom podsetila da je Grad Beograd prvi i možda jedini grad u regionu koji je usvojio više različitih akcionih planova i strategija u prethodnom periodu.
"Neki od tih planova i strategija su Lokalni plan upravljanja otpadom Grada Beograda 2021–2030, Plan kvaliteta vazduha u aglomeraciji Beograd, Akcioni plan razvoja sistema daljinske energije u gradu Beogradu za period do 2025. godine sa projekcijom do 2040. godine, Strategija pošumljavanja područja Beograda. Oni će se sprovoditi na svim nivoima, čime smo još jednom pokazali da ćemo vredno nastaviti da radimo na poboljšanju i podizanju svesti o zaštiti životne sredine", zaključila je Ivana Vilotijević.

Sve informacije za prijavu predloga projekata mogu se naći na sajtu Grada Beograda, na stranici Sekretarijata za zaštitu životne sredine u delu Кorisni linkovi.
Sekretarijat će svakog ponedeljka u mesecu od 10 do 14 časova organizovati prijem predlagača u svojim prostorijama, uz prethodnu najavu na mejl: ekoprojekti@beograd.gov.rs.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: