Radovi na Zemunskoj gimnaziji nisu dovoljno brzi

Gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak obišao je danas radove na rekonstrukciji Zemunske gimnazije koji su započeti prošle godine.

Izvor: B92.net

Utorak, 15.06.2021.

14:04

Radovi na Zemunskoj gimnaziji nisu dovoljno brzi
Foto: Beoinfo

"Nisam zadovoljan brzinom izvođenja radova. Dobio sam uveravanja danas da će škola biti spremna za početak školske godine mada verujem da je to moglo i brže – rekao je Gak nakon radnog sastanka sa predstavnikom izvođača radova.

Кako je rekao, već treći aneks ugovora se potpisuje, a uz sve objektivne probleme na gradilištu prisutna je i nedovoljna ozbiljnost izvođača.
"Sve prepreke koje su se pojavile smo otklonili. Sve svoje obaveze su ispunili i Grad Beograd i Кancelarija za javna ulaganja, tako da je sada sva odgovornost na izvođaču, a dalje odlaganje rokova se neće tolerisati", rekao je Gak.
Foto: Beoinfo
Prema njegovim rečima, sve kompanije koje se uključuju u rekonstrukciju obrazovnih ustanova moraju imati svest i o tome da nema mesta propustima i prevelikim kašnjenjima jer deca čekaju na povratak u škole.

Gak je istakao da građevinski radovi moraju biti završeni u avgustu, kako bi do septembra škola bila opremljena nameštajem i svom neophodnom opremom, što će sa 55 miliona dinara finansirati Grad Beograd.

On je podsetio da je u aprilu prošle godine započeta kompletna obnova škole, približne vrednosti od 400 miliona dinara, koju finansira Кancelarija za javna ulaganja, uz napomenu da je prvobitni rok za završetak radova bio februar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: