Javni toaleti na Paliću čekaju dozvolu za rad

Dok građani ukazuju da javni toaleti na Paliću još uvek nisu u funkciji, iz preduzeća "Park Palić" kažu da je izgradnja i adaptacija istih završena na vreme, ali da je za njihovo puštanje u rad potrebno sprovesti i određene procedure, za koje očekuju da će biti završene u najkraćem mogućem roku.

Izvor: subotica.com

Utorak, 15.06.2021.

12:47

Javni toaleti na Paliću čekaju dozvolu za rad
Foto: subotica.com

Kako smo ranije pisali, dugogodišnji problem turističkog dela Palića, nedostatak ispravnih javnih toaleta, ove godine će delimično biti rešen, jer će od ukupno šest javnih toaleta kojima upravlja preduzeće "Park Palić", dva biti novoizgrađena, a treći adaptiran, dok se njihovo puštanje u rad očekivalo krajem maja. Međutim, maj je prošao, a građani i turisti toalete još uvek čekaju, te se pitaju kada će moći da ih koriste, prenosi subotica.com.

"I pored tvrdnje Valerije Denč, direktorice JP "Park Palić" krajem aprila, da će tri javna toaleta, po jedan kod Ženskog štranda i "Male gostione", kada budu sagrađeni, i treći u okviru Vikend naselja ali nakon adaptacije, biti pušteni u rad krajem maja, to ipak nije činjenica. Prvi pomenuti objekat "krase" samo goli zidovi do (nepostojećeg) krova, drugi, ako je suditi po spoljašnjem izgledu je verovatno završen, ali je nedostupan potencijalnim korisnicima, baš kao i onaj iznad Peščane plaže, iz prostog razloga jer još nije adaptiran - napisao je jedan naš sugrađanin u rubrici "Pištaljka"."
Foto: subotica.com
Iz preduzeća "Park Palić" odgovaraju da su ugovoreni radovi na izgradnji i adaptaciji toaleta na Paliću završeni u planiranom roku, kako je v.d. direktora i izjavila, ali da je potrebno sprovesti i određene procedure pre njihovog puštanja u rad.

"Za puštanje toaleta u rad neophodno je izvršiti tehnički prijem objekta i ishodovati upotrebnu dozvolu, a nakon toga i sprovesti procedure za izbor zakupca koji bi upravljao toaletima. Očekujemo da će se sve ove procedure završiti u najkraćem mogućem - navodi se u pisanom odgovoru preduzeća za "Pištaljku"."
Foto: subotica.com
Kada je u pitanju primedba da javni toalet kod Ženskog štranda nema krov, iz preduzeća pojašnjavaju da je njegov izgleda kao takav, koji podrazumeva objekat bez krovne konstrukcije, bio predviđen projektno-tehničkom dokumentacijom s kojom je prethodno rukovodstvo "Park Palića" i konkurisalo za sredstva, dok su se sa toaleta kod Peščane plaže proteklih dana uklanjali grafiti, kako bi spremno dočekao početak letnje sezone na Paliću, prenosi subotica.com.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

19 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: