Nove cvetne rundele na Bagljašu; na Trgu slobode cvetni aranžmani FOTO

Radnici JКP "Čistoća i zelenilo" u potpunosti su preuredili površinu u okviru tržnog centra na Bagljašu i formirali novu cvetnu rundelu, a uz cveće zasadili i nekoliko stabala i žbunastih formi.

Izvor: B92

Sreda, 09.06.2021.

11:03

Nove cvetne rundele na Bagljašu; na Trgu slobode cvetni aranžmani FOTO
Foto: Grad Zrenjanin

Bilo je u prethodnim godinama više pokušaja uređenja jedne od najvećih zelenih površina u okviru tržnog centra na Bagljašu, ali bez očekivanih i trajnijih rezultata, navodi se na sajtu grada Zrenjanina.

U središtu rundele postavljen je cvetni aranžman - leptir, a rundela je oivičena belom ukrasnom rizlom i braon malčom oko sadnica i leptira. Uz dve klupe i obližnju fontanu, oformljen je prijatan kutak i na najlepši način uređena jedna prometna mikrolokacija.

Na Trgu slobode takođe su postavljena četiri cvetna aranžmana, u obliku bidermajera, šešira i cveta.

Po prvi put, ove godine su na trgu postavljena i dva cvetna zida, u rundeli ispred Narodnog muzeja, Narodnog pozorišta i Savremene galerije.
Foto: Grad Zrenjanin
Oplemenjen je i donedavno neuređen prostor ispred zgrade nekadašnjeg “Кomiteta”, u Ulici kralja Petra Prvog, a iza spomenika posvećenog poginulim u ratnim sukobima od 1991-1999. godine.

Кombinacija ukrasnih lišćara i četinara, cveća, rizle i malča donela je i novu vizuru spomeniku, gde će već 28. juna, na Vidovdan, biti upriličena ceremonija polaganja venaca i odavanja počasti stradalim sugrađanima.

Tokom proleća JКP “Čistoća i zelenilo” iz osnova je uredilo više javnih površina u gradu - po sličnom principu, kombinacijom sadnog materijala, cveća i ukrasne podloge - tako da sasvim novu sliku sada pružaju raskrsnica na ulazu u grad kod industrijske zone “Jugoistok”, početak Ulice vojvode Petra Bojovića, prostor ispred zgrade u Ulici Brigadira Ristića pre nadvožnjaka na Bagljašu, Trg dr Zorana Đinđića...
Foto: Grad Zrenjanin

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: